Iz širokobriješkog Doma zdravlja podsjećaju javnost kako su na snazi i dalje mjere nošenja zaštitnih maski pacijenata te dogovoranja pregleda putem telefona.

S obzirom da jedan dio građana zna doći do Doma zdravlja ne pridržavajući se propisanih mjera, iz ove zdravstvene ustanove su odlučili podsjetiti javnost na mjere koje su još uvijek na snazi.

Apeliramo na sve građane koji imaju potrebu dolaska u Dom zdravlja Široki Brijeg da obvezno nose zaštitne maske. Također molimo da termine za potrebne preglede dogovoraju telefonskim putem, jer u suprotnom ih naše osoblje neće moći primiti, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg, dr. Mirko Kordić za portal Jabuka.tv.

Iz ove zdravstvene ustanove ističu kako se prilikom dolaska nad pacijentima provodi postupak predtrijaže.

Što znači da pacijenti potpišu izjavu u kojoj navode da nisu imali kontakt s nekim od osoba koje su zaražene koronavirusom COVID-19, kao ni s osobama koje su bile u inozemstvu te druge povezane stvari. Razlog za to je što je bilo nekoliko pacijenata koji su znali lagati liječnicima.

Pacijentima se prilikom dolaska mjeri temperatura pa ako je nemaju, oni idu dalje kod liječnika u kojega imaju zagovoren pregled. A febrilne osobe se odvajaju od ostalih pacijenata i idu naše posebne prostorije, gdje je bila stara Hitna pomoć, rekao je Kordić.

Jabuka.tv