SIPA dokumentaciju protiv Zdravka Borasa i ostalih, proslijedila na postupanje FUP-u i Federalnom tužiteljstvu

Brojna dokumentacija, koja upozorava na kriminalne radnje u MUP-u ZHŽ prije nekoliko tjedana je od strane SIPA-e dostavljena Federalnoj upravi policije i Federalnom tužiteljstvu u Sarajevu na upoznavanje, ocjenu i daljnje postupanje, piše Ljubuski.info.

Iz SIPA- e je priopćeno da se dokumentacija odnosi na navodni nezakonit rad odgovornih osoba u MUP-u ZHŽ, trenutačnog ministra Zdravka Borasa i «nezakonitosti prilikom imenovanja ravnatelja policije – policijskog komesara MUP-a ZHŽ», točnije Milenka Madunovića.

Agencije prenijele informacije o istragama

I državne agencije su proteklih dana objavile informaciju da su pokrenuti istražni postupci protiv prvih osoba MUP-a i policije u ZHŽ-u, na čiji su sadržaj javnost, politička elita i novinari ostali zgroženi.

Lukač: Nije FUP postavio Borasa, neka nadležni organi poduzimaju mjere!

O daljnjem postupanju od strane FUP-a nema dodatnih informacija, osim što je njen direktor Dragan Lukač nakon posjete Ljubuškom bio iznenađen dobivenim pitanjima. Očito nije bio upućen u dopis SIPA-e i veličinom inkriminirajućih radnji, koje se stavljaju na teret njegovim domaćinima od 24. veljače. Službenim dopisom je izjavio da se radilo o već ranije planiranoj posjeti MUP-u ZHŽ, a ne pojedincima, misleći na Borasa i Madunovića. Neslužbeno je kazao da nije FUP postavio ministra u Ljubuškom, a ako radi, kako radi, neka nadležni organi poduzimaju mjere. Prema SIPA-i izgleda da je FUP nadležni organ.

Vlada ZHŽ godinama, kad je u pitanju kriminal u MUP-u, nije postupala u skladu sa zakonom, pa će se, što je sasvim izgledno, istražne radnje provoditi i u njoj.

Interne istrage želi provesti i MUP ZHŽ

Ovih su dana od strane MUP-a ZHŽ na adrese više osoba upućeni pozivi za davanje iskaza u predmetima, koja je objavila Federalna televizija.Obzirom da su trenutačni ministar Zdravko Boras i ravnatelj policije Milenko Madunović o svemu godinama bili upućeni, znali detalje, u MUP-u govore da su njihovi potezi samo farsa u vrtlogu kriminala u kojeg su ubacili MUP ZHŽ.

Ljubuski.info