Sindikat policije uputio potporu Sindikatu zdravstva

Dragi naši bijeli prijatelji!

Ovim putem izražavamo vam punu podršku pri organizaciji i provedbi štrajka upozorenja koji je najavljen za dan 8.11.2017. godine u vremenu od 8 do 9 sati.

Vaš svakodnevni rad je obezvrijeđen kao i kod svih ostalih službi. U ovo doba brutalnog i sirovog kapitalizma, vi ste ti koji u radno vrijeme slušate i trpite jauke, plač, zapomaganje i morate pružiti skrb i razumjevanje, a uz sve to podizati obitelj sa socijalnom pomoći koju, eto, isplaćuju jednom mjesečno i nazvali su je plaća.

Oko vaše službe proizvođači medicinske opreme i trgovci su postali svjetski brend dok su farmaceutska industrija i trgovina izgradili najveći svjetski biznis, veći i od banaka, nafte, energetike i dr. Kod nas i našem okruženju cvjetaju privatne ljekarne dok, gle čuda, državne propadaju, a radnici ostali bez posla. Apsurdno, zar ne!

Kada u svemu tome radnik u zdravstvu, nedaj Bože, zatraži povećanje plaće, jer nije povećana već 10 godina, postaju gramzivci, gulikože, nezahvalnici i sl.
Doista vam čestitamo na odlučnoj akciji koja, prije svega, nastoji zaštititi dostojanstvo čovjeka i njegov rad.

Šaljemo vam podršku da ustrajete i održite zajedništvo. Naši palčevi su stisnuti te vam nudimo sve naše resurse na korištenje kako bi ste došli do cilja.
Srdačan pozdrav!

Za Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH:
Predsjednik; Vjekoslav Markota