SIMBoLIČNO ILI NEŠTO ŠESNAESTO: Branitelji HVO-a poklonili gradonačelniku Kraljeviću zidni sat

ŠIROKI BRIJEG – Povodom obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji su s ostalim širokobriješkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata organizatori obilježavanja ove obljetnice.

“Dragovoljci su braniteljska skupina iz Domovinskog rata koja je najviše zakinuta. Kako nismo dio niti jednog zakona, ostalo nam je barem prisjetiti se tih dana i što dostojanstvenije to obilježiti s drugim udrugama Grada Širokog Brijega”, rekao je Tomislav Čerkez, predsjednik širokobriješke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Predstavnici udruge u znak zahvalnosti za podršku i pomoć pri obilježavanju 25. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane gradonačelniku Miri Kraljeviću uručili su prigodni poklon. Gradonačelnik Kraljević između ostalog istaknuo je da je 25. obljetnica prigoda da se prisjetimo svih onih koji su dali svoj život ili dijelove svoga tijela za našu slobodu, a što ne smije nikada zaboraviti, priopćeno je iz Ureda Gradonačelnika Širokog Brijega.

brkr1772016 2

Program obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane započet će u utorak 19. srpnja u 16 sati svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Polaganje vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava kod križa bit će upriličeno u 17 sati, a pola sata kasnije svečana akademija i izložba ratnih fotografija u kinu ‘Borak’. Od 19 sati na Trgu širokobrijeških žrtava bit će priređen domjenak uz zabavno-glazbeni program.

SirokiBrijeg.info