Šest malih savjeta kako riješiti problem posjekotina pri brijanju

1. Hladni oblog. Baš kao što jako hladna voda djeluje da se vaš penis skupi, tako će i hladni oblog ili ledene kocke na istom principu djelovati na vašu posjekotinu – skupljanjem će se zaustaviti krvarenje.

2. Vrući oblog. Ili ako niste ljubitelj hladnoće probajte s vrućim oblogom. Dio ručnika ili neke druge tkanine namočite u vruću vodu i pritisnite na ranu. Držite čvrsto pritisnuto i nemojte trljati.

3. Labello. Vjerovali ili ne Labello, i slični balzami za usne, pomažu u ovom slučaju. Njihova tekstura će začepiti ranu i onemogućiti daljnje krvarenje. Ukoliko ne želite uništiti Labello vaše djevojke možete koristiti vazelin.

4. Dezodorans. U dezodoransima se nalazi aluminij klorid koji može poslužiti i kao hemostatsko sredstvo. Nasprejajte malo na prst ili na štapić za uho te nanesite na ranu.

5. Šećer. Stavite malo šećera na ranu i pritisnite. Na ovaj način ne samo da ćete zaustaviti krvarenje već ćete i dezinficirati ranu!

6. Pasta od aspirina. Stavite dva aspirina u čašu u kojoj je samo jedna žličica vode. Brzo će se stvoriti pasta koju nanesete štapićem za uši na ranu. I na ovaj način, još i bolje nego sa šećerom, ujedno dezinficirate posjekotinu.

SirokiBrijeg.info