U hotelu Terme na Ilidži danas je obavljen žrijeb parova šesnaestine finala Kupa BiH. Derbi susrete odigrat će Široki Brijeg protiv Željezničara i Velež protiv Sarajeva.

U žrijebu su se našle sljedeće ekipe: GOŠK, Mladost Doboj Kakanj, Sloboda, Čelik, Željezničar, Radnik, Krupa, Zrinjski, Široki Brijeg, Zvijezda 09, Sarajevo, Tuzla City, Velež, Rudar Kakanj, Zvijezda, TOŠK, Mladost Kikači, Igman, Klis, Pobjeda Tešanjka, Moševac, Metalleghe BSI, Bosna Visoko, Goražde, Alfra Modriča, Slavija I. Sarajevo, Sloga Doboj, Sloga Gornje Crnjelovo, Borac Banja Luka, Rudar Prijedor, Kozara Gradiška i Leotar.

Sloga Doboj je prije žrijebanja odustala od ovog natjecanja, a direktan plasman u osminu finala osigurala je ekipa FK Klis Buturović Polje.

Sportski direktor NK Široki Brijeg, Dalibor Šilić, rekao je da se raduju ovim utakmicama, te da žele da pokažu da je poraz u prvenstvu bio slučajan.

– Mislim da ne odgovara ni jednim ni drugima. Bilo je dosta ekipa iz nižeg ranga, ali eto. Radujemo se utakmici sa Željom i nadam se da će igrači i mi svi skupa pokazati da je poraz u prvenstvu bio slučajan, tako da se nadamo prolasku, rekao je Dalibor Šilić.

Voljom žrijeba parovi šesnaestine finala Kupa BiH izgledaju ovako:

Igman – Rudar Prijedor

Kozara – Radnik Bijeljina

Velež – Sarajevo

Moševac – Rudar Kakanj

Tuzla City – Zrinjski

Čelik – Krupa

Zvijezda 09 – Mladost

Alfa Modriča – Borac

Metalleghe – Sloboda

Sloga Gornje Crnjelovo – Slavija

Pobjeda – Zvijezda Gradačac

TOŠK – Goražde

Bosna – GOŠK

Mladost Kikači – Leotar

Široki Brijeg – Željezničar

U ovoj fazi igra se jedna utakmica, a susreti su na rasporedu 19. rujna.

SirokiBrijeg.info