LJUBUŠKI – Pravomoćnom presudom Općinskog suda Ljubuški osuđen je 29-godišnji Dražen Primorac iz Ljubuškog, zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz članka 359 stavak 2 u vezi sa stavkom 1 KZ FBiH, te mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od sedam mjeseci.

Primorac je u rujnu 2014. godine, započeo verbalni sukob s policijskim službenikom Juricom Čuvalom nakon čega su trojica policijskih službenika Primorcu izdali naređenje da iziđe iz vozila, no Primorac se oglušio na naređenje i vozilom nastavio brzu vožnju u smjeru Ljubuškog.

Službenici su upotrebljavajući svjetlosne signale slijedili Primorca da se zaustavi, no isti to nije učinio, nakon čega je u jednom trenutku naglo zaustavio vozilo preko puta BC ”Perić” u mjestu Mostarska Vrata, te izišao iz vozila i uputio se prema policijskom službeniku Jurici Čuvalu, da bi ga s obje ruke uhvatio u predjelu vrata i fizičkom snagom stezao za vrat, nanijevši mu na taj način lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina u području lijeve strane vrata i istegnuća mišića vratne kralježnice i u području leđa, priopćili su iz Općinskog suda u Ljubuškom.

SirokiBrijeg.info