U prvoj utakmici finala Kupa BiH Sarajevo je steklo veliku prednost i slavilo s 3:0. Širokom tako ostaje izuzetno težak zadatak u uzvratu 15. svibnja pokušati “reprizirati liverpoolsko čudo” i osvojiti trofej namijenjen pobjedniku ovog natjecanja.

Prvi je na Koševu zaprijetio Široki Brijeg. U velikoj se prigodi u šestoj minuti našao Stipe Jurić, prevario je nekoliko obrambenih igrača Sarajeva, šutirao, ali je lopta otišla zamalo pored vratnice.

Ubrzo je stigla kazna za ovaj promašaj. Igrala se 9. minuta kada su domaći odigrali lijepu akciju, Hebibović je ubacio, a na drugoj vratnici loptu u mrežu pospremio Rahmanović – 1:0. U 22. minuti nova prigoda za domaće. Benjamin Tatar je ubacio, a na drugoj vratnici ovaj put promašio je Kapić.

Upravo kada je Široki preuzeo inicijativu i nešto više imao loptu u nogama, Sarajevo je uspjelo doći do novog pogotka. Vodstvo je udvostručio Kapić u 39. minuti, nakon što je iskosa sa 7-8 metara šutirao, Bilobrk je nešto slabije reagirao i bilo je to velikih 2:0 za Sarajevo već nakon prvog poluvremena.

Rahmanović je u 49. minuti izbio sam pred vrata Širokog, ali je sada spasio Bilobrk. Poslije toga igra se dosta umrtvila, igralo se baš onako kako Sarajevu odgovara. Prepustili su domaći loptu Širokom koji je imao posjed, ali ne i realizaciju.

Ipak, u prigodi se ponovno našao Jurić, ali je s nekoliko metara glavom šutirao preko gola. Jurić se u prilici našao ponovo i u 81. minuti, ali je odlično ispred njega reagirao Kovačević.

U samoj završnici Široki je pokušavao napraviti pritisak pred golom Sarajeva, prijetio je Marić s distance, ali Kovačević se nije dao iznenaditi. I, umjesto smanjenja prednosti Sarajeva, uslijedila je kontra i realizacija preko Mujakića nakon ubačaja Tatara – 3:0.

STRIJELCI: 1-0 Rahmanović (9), 2-0 Kapić (39), 3-0 Mujakić (90).

SARAJEVO: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović /88. Dupovac/, Ahmetović /80. Šišić/, Rahmanović, Kapić /74. Velkoski/, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar. Trener: Husref Musemić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić /46. Ćorić/, Babić, Ćorluka, Kovačić, Bagarić /70. Stanić/, Hrkać /46. Hrkać/, Enin, Jurić, Marković. Trener: Goce Sedloski.

NK Široki Brijeg