FOTO: FK Sarajevo

Najave o dobroj igri i osvajanju bod(ov)a u derbiju nisu se, na žalost, obistinile. “Plavo-bijeli” su vrlo rano došli u rezultatski zaostatak i, unatoč nekoliko dobrih prigoda, nisu se uspjeli vratiti u utakmicu, a domaći su u drugom poluvremenu došli i do trećeg zgoditka, opet preko za obranu Širokog nezaustavljivog Ahmetovića.

Sarajevo je povelo već u 12. minuti, praktično iz prve prave prigode, a Široki Brijeg je mogao do izjednačenja samo pet minuta kasnije, no B. Vukoji je u posljednji trenutak uklizao Hodžić i spasio gotovo siguran pogodak. Umjesto 1:1, uskoro je bilo 2:0. Istina, vjerojatno iz nedopuštene pozicije, ali suci se nisu oglasili pa je Sarajevo moglo mirno na odmor. A sve je moglo biti, možda, drukčije i da je Kovačić zabio iz neposredne blizine u 36. minuti, međutim njegov udarac glavom Kovačević je čudesno obranio.

U nastavku je Sarajevo imalo još prigode preko Ahmetovića i Milanovića, a Široki preko Jovića. Rezultat se, međutim, više nije mijenjao, ostalo je 3:0.

STRIJELCI: 1-0 Ahmetović (12), 2-0 Ahmetović (26), 3-0 Ahmetović (63).

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić (75. Stanojević), Lazić, Šerbečić, Đokanović, Hebibović, Gavrić, Rahmanović, Milanović, Tatar (68. Velkoski), Ahmetović ( 85. Oremuš). Trener: Musemić.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić (80. Z. Vukoja), Matić, Ćorić, Stanić, B. Vukoja (60. Jurilj), Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin, Jović (85. Jurić). Trener: Karačić.

NK Široki Brijeg