Kilo pšenice 0.2 KM. Štruca u pekari 1.5 KM. A najbolju pekaru smo imali. Naslijedili iz onog sustava/sistema. Naslijedili od “partizana”. Ali došle “ustaše” i uništile pekaru. Došli onda “šiptari” i razvili biznis po Širokom Brijegu, Ljubuškom, Čapljini…

Kilogram krumpira 0.3 KM. A kilo čipsa 10 KM! A tek duvan? Prije 5-6 godina kilogram duvana u listu bio 20-25 maraka, a danas 7-8 maraka. Kutija cigara bila 1.5 KM, a danas 5 KM. A Duhanske stanice što smo ih naslijedili od “partizana” kao i pekaru zapalile “ustaše”. Kažu šta će to nama? Nam i ne treba kako bi bilo dobro njima.

A njima je dobro. I bit će im sve bolje. I još se čudite kako je moguće da nam se sa smiljem događa to što nam se događa! Ma nije to još ništa šta će se događati ako ovi paraziti ostanu na vlasti, a ostat će ako i dalje budete “zaguljeni” ko’ svih ovih godina. Ako i dalje budete vjerovali kako je Tuđman živ. Onaj mu sin dobro sliči, pa kad ga nekad prikažu na televiziji može bit pomislite kako je to Franjo. A nije, Franjo vam je davno otišao. I neće se više vratiti. Pitajte fratre ako nama ne vjerujete.

Zato vas i šaltaju kako ih volja. I šaltaju i šutaju, do besvijesti. Najviše po seoskim dernecima i sličnim veselicama. Vi se malo proveselite, a oni u veselju nastavljaju.

Niste htjeli komunizam i samoupravljanje s firmama koje ste imali i koje su bile vaše. Htjeli ste demokraciju i zato sada uživajte u blagodatima njihove demokracije, jer i ona ima sličnosti s komunizmom. U samoupravljanju se ogleda ta sličnost. Samo što sada ne upravljate sami sa sobom, već oni upravljaju sa vama. I ide im čak toliko dobro da im i crkva zamjera na tome!

Dnevno.ba