Rutinska pobjeda rukometašica Izviđač nad ekipom ŽRK Goražde

Rukometašice Izviđač Central osiguranja sinoć su rutinski došli do pobjede nad ekipom ŽRK Goražde i tako im se revanširale za poraz iz prvog dijela prvenstva.

Domaće rukometašice predvođene raspoloženom Marijom Boras na početku su došle do rezultatske prednosti koju nisu ispuštale do kraja utakmice.

U 7.minuti bilo je 4:1, u 12. 8:4, da bi gošće u 14. minuti stigle samo na gol zaostatka (8:7), ali dalje od toga nisu mogle. Nakon toga ponovno konce igre preuzimaju domaće rukometašice i do poluvremena podižu prednost na šest pogodaka (19:13).

U drugom dijelu prednost domaćih je narasla na deset pogodaka (26:16) u 43. minuti, deset pogodaka prednosti bilo je i u 53. minuti (32:22). Najveću prednost domaće rukometašice su imale u 58. minuti (36:25), ali u završnici gošće postižu dva pogotka čime su izbjegle poraz s dvoznamenkastom razlikom.

Najefikasnija igračica Izviđača bila je Matea Nosić s 11 pogodaka, deset pogodaka postigla je Marija Boras, a sedam je pridodala Marija Gudelj. Odlična je bila Blaženka Pandža s 18 obrana i dva obranjena sedmerca.

Kod gošći najviše pogodaka postigla je Slađana Mitrović – Bogdanović 11, dok su po pet pogodaka postigle Lejla Ristić i Ajla Alkadić.

Za najbolju igračicu iz ekipe Goražda proglašena je Slađana Mitrović – Bogdanović, a u ekipi Izviđač Central osiguranje za najbolju je proglašena Marija Boras. Prigodne poklona uručio im je Mirko Čolak, službeni predstavnik ŽRK Izviđač CO.

ŽRK Izviđač Central osiguranje – ŽRK Goražde 36:27 (19:13)

ŽRK Izviđač CO: Pandža (18 obrana, 2 sedmerca), Vuković 2, Prskalo, Miloš, Vrdoljak 3, A.Boras, Pavlović 1, Nosić 11/3, Marija Gudelj 7, P. Bunoza, M. Boras 10/1, Kraljević 1, Jelavić, Mišetić 1.

Trener: Ivan Lovrić.

ŽRK Goražde: Brankovan (11 obrana, 1 gol), Balić (4 obrane), Barut 2, Zejnilhodžić, Hrelja, Alkadić 5, Mitrović – Bogdanović 11/1, Srna, Ristić 5, Perla 2, Bujak 1.

Trener: Damir Marevac.

Sedmerci: Izviđač CO 4/4, Goražde 3/1.
Isključenja: Izviđač CO 8 minuta, Goražde 8 minuta.

Izvidjac.com