Rukometne prvakinje BiH u zadnjem gostovanju ove sezone sa pobjedom se vratile iz Zavidovića

ZAVIDOVIĆI – Zadnje gostovanje u ovoj sezoni Premijer lige, nove/stare prvakinja Bosne i Hercegovine su završile još jednom pobjedom.

Utakmica u Zavidovićima počela je prvim golom i vodstvom ekipe Krivaje, što je kako se kasnije ispostavilo bila i jedina prednost domaće ekipe tijekom utakmice. Iako su Gruđanke tijekom cijelog prvog poluvremena uglavnom bile u vodstvu, najprije zbog velikog broja promašenih „zicera“ nisu uspjele otići na prednost veću od 2 gola na kraju poluvremena.

Dodatne probleme grudskim rukometašicama je napravila ozljeda Amande Marić kraje m prvog poluvremena, koja je nakon neopreznog i nesportskog prekršaja kada je u „kontri“ gurnuta s leđa i pri padu udarila glavom od pod ,morala izići iz igre do kraja utakmice.

Prva polovina drugog poluvremena je protekla u izjednačenoj igri, igralo se uglavnom gol za gol, da bi u 45. minuti došlo do izjednačenja rezultata 23:23. Tada Gruđnke kreću u svoju furioznu završnicu i u sljedećih 10 minuta prave 7:1 te tako rješavaju pitanje pobjednika. U zadnjem napadu prvakinje su svoje zadnje gostovanje u Premijer ligi ove godine zaključile prekrasnim golom iz „cepelina“.

Na kraju treba istači da je ova utakmica i pobjeda je važna za grudsku ekipu među ostalim i zbog toga što je svoju prvu kompletnu premijerligašku utakmicu na golu provela mlada 16 godišnja Anđela Milas .Ona je odlično zamijenila Anicu Gudelj koja je u ovoj utakmici odmarala zbog lakše ozljede ramena.

Na kraju treba pohvaliti više od 400 izuzetno glasnih domaćih navijača koji su gromoglasno uz bubnjeve i druge navijačke rekvizite cijelu utakmicu bodrili svoje igračice ,ali su na kraju korektno i sportski pljeskom nagradili obje ekipe.

Ovom pobjedom nove/stare prvakinje dočekuju zadnje kolo i utakmicu protiv ŽRK Bihać bez ijednog poraza te pripremaju veliko slavlje u Grudama u nedjelju 15.05.2016.

ŽRK Krivaja Zavidovići-HŽRK Grude Autoherc 26:32(15:17)

ŽRK Krivaja Zavidovići: Erna Šabić, Amela Džakmić, 2, Dragana Kukič 4, Ernada Merdanović 8, Jasna Saletović 1, Dina Saletović 4, Ilma Mehanović, Majda Mujanović, Ajna Mačak, Jasmina Selmanović, Amina Bajrić, Adnana Latifović, Sara Bašić 7

Trener:Damir Memić Sedmerci:2 (1)
Isključenja:6 min

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj, Anđela Milas (13 obrana + 1 sedmereac), Amanda Marić 5, Nikolina Čutura 6, Matea Bandić, Marija Gudelj, Ana Vrančić 8, Josipa Braćić 6, Andrea Prusina 5, Klara Mikulić, Anita Azinović 2, Tina Bandić, Lucija Žulj

Trener:Zlata Zubac
Sedmerci:5(5)
Isključenja:2 min

HŽRK Grude