Rukometašice Širokog odmijerile snage protiv djevojaka iz Posušja koje ih nisu “mazile”!

ŠIROKI BRIJEG – Rukometašice Širokog u subotu su u dvorani SRC Tucak odigrale svoju prvu utakmicu nakon što je ženski rukometni klub reaktiviran nakon desetljeća izbivanja. Širokobriježanke su u prijateljskom susretu izgubile protiv HŽRK Posušje 22:37 (13:17).

Igračice trenera Mihovila Bilaća i Ivana Šaravanje odlično su otvorile utakmicu te prve povele i držale egal prvih 15-ak minuta nakon čega su gošće uspjele napraviti razliku od nekoliko pogodaka. Na poluvrijeme je Posušje otišlo s prednošću od četiri pogotka (13:17).

hzrkširoki1604200126 3

U drugom dijelu susreta treneri Širokog dali su priliku ostalim igračicama koje nisu zabilježile minute u prvom poluvremenu te su Posušanke velikom serijom otišle na +13. No, domaće rukometašice uspjele su zaostatak smanjiti na -7 u 45. minuti utakmice. S obzirom da je riječ o prijateljskom te ujedno i prvoj utakmici domaćih rukometašica, priliku za igru dobile su sve djevojke te su gošće na kraju upisale pobjedu od +15.

Posušje je do pobjede predvodila sjajna desna vanjska Andrea Dumančić koja je postigla više od polovice pogodaka – točnije njih 23! U redovima HŽRK Široki Iva Ćuk postigla je 7 pogodaka, Anita Martinović 6, Ivana Ćuk 4 te Ivana Kraljević 3, a po jedan su dodale Iva Kraljević i Ivana Kožul.

hzrkširoki1604200126 2

Vrijedi svakako istaknuti podatak da su igračice Širokog odigrale ovu utakmicu svega nakon mjesec dana treniranja, a uskoro ih očekuje i druge prijateljske utakmice u kojima ih treneri žele već na samom početku naviknuti na natjecateljski ritam. S druge strane, HŽRK Posušje osnovano je 2016. godine, no njihove djevojke trenirale su u svom gradu, ali pod imenom HŽRK Grude koje je osnovalo rukometnu sekciju u Posušju prije nešto više od godinu dana.

Jabuka.tv