U prvoj polufinalnoj utakmici KUP-a BiH u rukometu, rukometašice Izviđač Central osiguranja pobijedili rukometašice Gruda rezultatom 32:30 tako da u uzvrat, koji će se igrati u Grudama, odlaze s dva gola prednosti. Krajnji rezultat je mogao biti i povoljniji za rukometašice Izviđača, ali pitanje o pobjedniku odlučivati će se, u svakom slučaju, u uzvratu.

Domaće rukometašice su dobro krenule, pogodcima Josipe Tomić, dva puta i Marije Boras u 5. minuti povele su 3:0, ali u 10. minuti Gruđanke poravnavaju na 5:5. Ponovno pogađaju Boras (dva puta) i Tomić za novu prednost „Skautica“ 8:6, 13. minuta, da bi rukometašice Gruda ponovno poravnali rezultat u 23. minuti na 11:11. U završnici poluvremena uslijedila je odlična igra domaći rukometašica koje, serijom 6:3, odlaze na odmor s tri gola prednosti (17:14).

U prvih pet minuta nastavka Gruđanke hvataju priključak i stižu na gol zaostatka (20:19). Pogodcima Marije Gudelj domaće ponovno stižu do tri gola prednosti, ali uslijedio je odgovor gošći koje serijom 4:0, prvi i jedini put, dolaze do prednosti u 43. minuti (22:23). Domaće se ne predaju, iako oslabljene ne igranjem Vrančić i Barišić, na scenu stupa Marija Gudelj koja u drugom dijelu postiže 11 pogodaka i ponovno prednost prelazi na stranu „Skautica“. U 56. minuti bilo je „plus tri“, 30:27, da bi u 59. prednost iznosila četiri gola (32:28). U posljednjim minutama domaće promašuju sedmerac, a gošće u posljednjim sekundama „zabijaju“ i prepolovljuju prednost naših rukometašica.

ŽRK Izviđač Central osiguranje – HŽRK Grude 32:30 (17:14)

ŽRK Izviđač: Pandža, Petrović, Bunoza, Prskalo, Kraljević 1, K. Miočević 3, Grbavac, Vrančić, Gudelj 11, Boras 9/6, Tomić 5, Papac 3, Z. Miočević, Brkić.
Trener: Ivan Lovrić.

HŽRK Grude: Vukliš, Petović, Marić 6, Čutura 11/3, Miloš, Soldo 1, Nikić 2, Andrea Boras, A. Mikulić, K. Mikulić 3, Kasumačić 5, Demić, Vlašić, Anđela Boras 2, Brnada, Pelivan.
Trener: Kornelija Leko

Isključenja: Izviđač 14 minuta, Grude 10 minuta.
Sedmerci: Izviđač 10/6, Grude 4/4.

Najefikasnija rukometašica Izviđača bila je Marija Gudelj s jedanaest pogodaka, Marija Boras je pogodila devet, a Josipa Tomić pet put protivnički gol. Kata Miočević i Andrea Papac postigle su po tri pogotka.

U ekipi Gruda Nikolina Čutura je postigla jedanaest, Amanda Marić šest, a Lejla Kasumčić pet pogodaka.

Uzvratni susreti igrae se 3. travnja u Grudama.

Izvidjac.com