Rukometaši Izviđača poraženi u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH od rukometaša Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplje. Izviđač se kako tako držao prvih desetak minuta utakmice, ali zatim slijede neshvatljivi promašaji i tehničke greške što domaći rukometaši, nošeni bučnim navijanjem svojih navijača, koji su dupke napunili dvoranu, obilato iskoristili. Koliko su „Skauti“ bili neefikasni govori samo šest pogodaka iz prvog poluvremena, od čega su tri bila iz sedmeraca. Lošim šutovima „Skauti“ su doslovno proslavili domaćeg vratara Močevića.

U drugom poluvremenu „Skauti“ su donekle popravili realizaciju, ali to, ipak, nije bilo na očekivanoj razini.

Za razliku od prvog, u drugom dijelu su postigli 14 pogodaka i uspjeli su “izvući” rezultat, koji se može anulirati u uzvratu, koji se igra 27.02.2019.godine u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Mora se odati priznanje domaćoj ekipi, koja je pokazala veliku borbenost i želju, koja je vrlo lako mogla doći na uzvrat u Ljubuški s nedostižnom razlikom, ali je u zadnjih 7-8 minuta ispustila visoku prednost (24:15, 54.minuta). Serijom 5:2 Izviđač je uspio smanjiti visoku prednost domaćih rukometaša na konačnih „plus“ šest (26:20).

Za efikasniji napad Izviđača u drugom dijelu zasluge je imao Nikola Đono koji je svih svojih šest pogodaka postigao upravo u tom periodu. Miljan Ivanović postigao je pet pogodaka i to sve šutom sa sedam metara. Dobru partiju ponovno je pružio Milan „Mića“ Vukšić s tri pogotka. Po dva puta u listu strijelaca su se upisali Damir Mataga i Duje Maretić. Josip Kvesić skupio je 10 obrana.

U redovima domaćina najviše pogodaka postigli su: Sedžad Abdurahmanović 8, Goran Biljaka 6, Haris Purić i Tarik Alibegović po 4 pogotka, a odličan je bio i vratar Močević.

Rukometaše Izviđača sljedećeg tjedna očekuju dvije utakmice Seha-Gazprom lige, već u srijedu u Prešovu (Slovačka) igraju s Tatranom, a subotu, 16.02.2019. u Gradskoj športskoj dvorani će ukrstit koplja s momčadi Steaue iz Bukurešta.

MRK Sloga – RK Izviđač 26:20 (14:6)

MRK Sloga: Drino, Močević (15 obrana), Đikić, Biljaka 6, Halebić 1, Demirović, Dedić 2, Ljutić 1, Rušpić, Pokvić, Alibegović 4, Pedić, Petković, Purić 4, Abdurahmanović 8/3, Čizmić.
Trener: Rasim Demirović.

RK Izviđač: Kvesić (10 obrana), Tolić, Herceg (2 obrane), Miličević, Kos, Ivanović 5/5, M. Mišetić 1, Čutura, Vukšić 3, Đono 6, Primorac, Mataga 2, Vukić, Maretić 2, Kaluđerović 1, G. Mišetić.
Trener: Mario Bjeliš.

Isključenja: Sloga 10 minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Sloga 3/3, Izviđač 5/5.

Izvidjac.com