Home Sport Rukomet Rukometaši Izviđača pobjednici turnira u Kaštelima

Rukometaši Izviđača pobjednici turnira u Kaštelima

0
Rukometaši Izviđača pobjednici turnira u Kaštelima

Rukometni klub Ribola Kaštela ove nedjelje bila je domaćin međunarodnog prijateljskog rukometnog turnira koji se je održao u sklopu priprema za predstojeću sezonu. Na turniru su sudjelovati četiri ekipe: RK Solin, RK Trogr, RK Izviđač Central osiguranje te domaćin RK Ribola Kaštela. Sve utakmice prema rasporedu su odigrane u sportskoj dvorani na Sokolani.

Polufinalne utakmice kao i utakmica za treće mjesto igrat će se u sistemu dva puta po dvadeset pet minuta, a finale po standardnom pravilu od dva puta po trideset minuta.

Prva polufinalna utakmica između domaćina rukometaša Ribola Kaštele i momčadi Solina bila je na rasporedu u 10:30 sati i završila je tijesnom pobjedom domaćina, pogotkom u posljednjoj sekundi.

U drugom polufinalnom susretu koji je bio na rasporedu u 12:00 sati sastali su se rukometaši Izviđač Central osiguranja i rukometaši Trogira. Nešto veći otpor „Skautima“ rukometaši Trogira pružili su i prvom poluvremenu. Izviđač je otpor Trogirana slomio krajem prvog i početkom drugog poluvremena kada je kod rezultata 10:10, serijom 9:0, stigao do visoke prednosti. Na koncu završilo je 30:21 za ulazak „Skauta“ u finale. Trener Ivandija je isprobao sve igrače koji su mu bili na raspolaganju, a najučinkovitiji su bili David Mandić i Božidar Leković sa po pet pogodaka.

U utakmica za treće mjesto bila je bolja momčad Trogira koja je uvjerljivo savladala RK Solin.

U finalnoj utakmici koja je bila na rasporedu u 15:30 snage su odmjerili domaći rukometaši Kaštela i rukometaši Izviđač CO. Izviđač je od sredine prvog poluvremena preuzeo konce igre u svoje ruke te je odličnom obranom slomio otpor domaćina i stigao do prednosti od deset pogodaka (24:14). Nakon ostvarene visoke prednosti trener Ivandija je koristio priliku za uvježbavanje nekih napadačkih zamisli, što su domaćini iskoristili i do kraja smanjili visoku prednost „Skauta“ na konačnih 33:28. I u ovoj utakmici svi rukometaši Izviđača su imali priliku da se iskažu, a najefikasniji su bili David Mandić sa sedam i Kristijan Jarak s pet pogodaka. Dobru partiju pružio je vratar Josip Kvesić.

Ovim utakmicama Izviđač je završio s ciklusom pripremnih utakmica. U subotu u sklopu 1. kola Premijer lige u Ljubuškom gostuje momčad Bosne iz Visokog koja je ovog ljeta u svoje redove dovela iskusne rukometaše Adnana Harmandića i Ivana Divkovića, tako da će se u u Gradskoj športskoj dvorani odigrati derbi kola.

Izvidjac.com