Rukometaš iz Ljubuškog Josip Šarac nominiran za najboljeg mladog igrača Lige prvaka

Josip Šarac iz Ljubuškog rukometaš Celja i reprezentativac Hrvatske u nominaciji je za najboljeg mladog igrača Lige prvaka.

Na službenoj stranici Lige prvaka, EHF bira ALL-STAR momčad Lige prvaka igrača rođenih 1997. godine pa na niže, a među 50 odabranih kandidata je i mladi Šarac, kojemu to predstavlja iznimnu čast.

“Naravno, sigurno da je lijepo za čuti da sam uopće u nominaciji. Čim ste u društvu jednog Gomeza iz Barcelone onda vam to sigurno mora predstavljati veliku čast”, kaže Šarac za hercegovina.info.

Šarac je većinu vremena izolacije provodio u svom Ljubuškom, a zatim se vratio u Sloveniju.

“Kada je krenula pandemija bio sam u Sloveniji i tu sam ostao neko vrijeme. U travnju sam se vratio u Ljubuški i morao sam proći 28 dana samoizolacije. Stigao sam u nedjelju natrag u Sloveniju. Moram s momčadi biti 25 dana u trenažnom procesu i onda slijedi odmor. Prvenstvo je ovdje završeno.”

Nešto malo manje od pola godine je prošlo od srebra s Eura. Kako danas s ove pozicije gledaš na prvenstvo?

“Žal za zlatom će uvijek postojati to je sigurno. No, ono srebro je uistinu veliko. Skidam kapu svim našim igračima koji su najviše vukli. Kroz što su sve ti momci prolazili i koliko su davali od sebe to je nevjerojatno. Vidjeli ste polufinale i koliko je to sve skupa trajalo. Osobno nisam previše igrao, ali meni je bila velika čast biti među šesnaest igrača”, ističe Šarac te dodaje kako se nada novim pozivima u reprezentaciju.

“Ako moje igre u klubu budu dobre, sigurno da će mi i izbornik dati šansu, a ja ću dati sve od sebe da tako bude.”

Ipak doček je bio vrijedan zlata.

“U Zagrebu je bolo fantastično, kao i u Mostaru, ali meni je ipak u Ljubuškom bilo najljepše. Taj osjećaj vam ne mogu ni prepričati. Nas tri mlada igrača na dočeku pred svojim ljudima, u svom gradu, to su slike koje će se pamtiti za cijeli život”.

Ljubuški i Izviđač tvornica rukometnih talenata. Koliko danas stigneš pratiti svoj klub?

“Redovno sve pratim, posebice otkako je Toni Čolina trener. Često se čujemo, on je bio trener i meni. Za sportskog direktora je stigao Denis Buntić i imaju odličnog kondicijskog trenera Adisa Jakića. Mislim da je složen odličan kadar. Bio sam na utakmici protiv Gračanice. Vidio sam i da se publika polako vraća na tribine. Ljubuški voli kada igraju domaći momci i sukladno tome dolaze na tribine, to je jednostavno tako, a i pokazalo se kao dobar recept.”

Ima li klub već sada neke nove talente i igrače za budućnost?

“Ma svi su oni talentirani. Sada je samo na njima kako će se razvijati, koliko će raditi i biti ustrajni. Naravno uz to je ponekad potrebno i malo sreće. No, Izviđač je uvijek proizvodio odlične igrače, a siguran sam da će tako i nastaviti”, kazao je Josip Šarac u telefonskom razgovoru iz Celja.

Hercegovina.info