Rukometačice Gruda drugi dan za redom nadigrale Miru, al ovog puta u Premijer ligi BiH

Utakmica 16.kola Premijer lige BiH u kojoj je ekipa ŽRK Mira Prijedor danas samo formalno bila domaćin i HŽRK Grude je završena uvjerljivom pobjedom grudske ekipe. Dogovorom klubova utakmica je odigrana u Grudama radi obostranog smanjenja troškova jer je jučer u Grudama odigrana utakmica KUP-a između istih protivnika pa su Prijedorčanke ostale na spavanju u Hercegovini i danas odigrale i ovu premijerligašku utakmicu.

Na kraju prvog dijela ovogodišnje Premijerlige je izgledalo da bi ova utakmica trebala odlučiti prvaka BiH za 2017. godinu. Nažalost, ekipa Mire je u drugi dio sezone ušla sa značajno podmlađenim sastavom i već na startu je izgubila dvije utakmice, a samim tim i korak za Gruđankama.

Današnja utakmica kao i prethodne dvije koje su odigrale ove dvije ekipe ovog proljeća je pokazala da je trenutno velika razlika u kvaliteti današnjih protivnika. Od samog početka s Gruđanke krenule jako i ostvarile dosta visoku prednost. U pojedinim periodima igre ekipa Mire je pokazala da je ova ekipa perspektivna i da će svakako iz utakmice u utakmicu bolje igrati. Takvom igrom Prijedorčanke su se uspjele održati do kraja poluvremena na -9.

Drugo poluvrijeme je donijelo sličnu igru samo je domaća ekipa ovaj period igre odigrala sa dosta izmjena u sastavu. Ipak je to bilo dovoljno dobro za stalno povećanje razlike koja je na kraju utakmice došla do +19. Vrijedno je istaći da je svoje prve premijerligaške golove nakon dugogo oporavka od ozljede postigla Chiara Rimac.

Nakon ove pobjede Gruđanke su svoju prednost na ljestvici povećale na 11 bodova te im je za osvajanje novog naslova prvaka države potrebno osigurati tri pobjede iz preostalih 6 utakmica. Prvu od njih grudske rukometašice igraju 08/09.04.2017. u Grudama protiv ŽRK Ilidža.

ŽRK Mira Prijedor – HŽRK Grude 24:43(13:22)

ŽRK Mira: Sanja Vukman,Azra Bašanović 5,Anja Suvajac, Milica Veselinović,Duška Tintor 5, Milica Ćorić,Dragica Gligorević,Dragana Dojčinović,Dragana Mutić 4,Darjana Vukliš, Tea Sladaković 2,Jelena Mutić 3,Milica Došen 5,Marija Gligorević

Trener: Ljubica Ivetić

Sedmerci:5(4)
Isključenja:-

HŽRK Grude: Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 3, Nikolina Čutura 8,Chiara Rimac 2, Ana Nikić 1, Ana Vrančić 2, Gabriela Gudelj 7, Matea Bandić, Andrea Prusina 9, Martina Kraljević 6, Klara Mikulić 4, Anđela Boras, Ana Kondža 1,Martina Vukanović, Lara Šimić

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:2(0)
Isključenja:6 min

HŽRK Grude