HŠK Posušje, kao domaćin prvog međunarodnog turnira limača, pokazao je kako taj klub na svom Mokrom docu može biti odličan organizator.

Na prvom turniru nastupilo je osam mladih sastava, limači i mlađi u dvije skupine. U susretu za treće mjesto mladi Gruđani bili su bolji od svojih susjeda Posušana i na kraju su osvojili treće mjesto pobjedom od 2:0. U finalnom okršaju igrali su odlični mladići Rudeša i jako dobri protivnici iz Međugorja. Ipak, limači Rudeša bili su uspješniji i svladali protivnika s 2:0 i postali prvaci turnira.

Uslijedilo je i proglašenje najboljih pojedinaca. Najbolji igrač je Ven Kulić (Rudeš), najbolji strijelac je Ante Zucić (Grude) a najbolji vratar Dominik Bradvica (Međugorje). I nešto posebno za ovaj sportski događaj. Proglašen je i najborbeniji limač a to je bio Domagoj Galić (Posušje). Uz čestitke dodijeljeni su pehari pobjednicima uz zahvalnost svih u organizaciji pa i roditeljima posuških limača.

Zabilježili smo i jednu zanimljivost ovoga događaja. Ekipu Rudeša vode trenerski dvojac iz Posušja i Tomislavgrada, Dražen Koštro i Matilda Šola. Rekli su kako im je bilo lijepo u ovom kraju i da su presretni osvojenim prvim mjestom.

Radio Posušje