Robac iz Gruda podmićivao istražitelja Smajlovića kako bi mu pogodovao u nekim slučajevima

Na suđenju za korupciju u pravosuđu koja se spočitava Muji Smajloviću, bivšim policajcu, koji je prije angažmana u Tužiteljstvu BiH radio u federalnom MUP-u, potom u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i sve je do siječnja prošle godine njegova karijera bila besprijekorna, svjedočili su Robert Iličić zvani Robac iz Gruda i Dragan Šarenac iz Trebinja.

Oni su naveli motive suradnje s optuženim istražiteljem Smajlovićem do njegova uhićenja i suspenzije u akciji SIPA-e “Druker” zbog sumnje da je od 2012. do početka 2015. bez znanja tužitelja ostvarivao kontakte s osobama protiv kojih su se vodili ili se vode postupci u Tužiteljstvu BiH, obećavajući im pogodnosti, za što je primio najmanje 10.000 eura i darove.

Svjedočeći u korist državnog Tužiteljstva, Iličić je rekao da se upoznao s istražiteljem 2010. te da je imao informacije o kaznenim djelima, a zauzvrat je nastojao preko ovog tužiteljstva osigurati da se postupak protiv njega iz Hrvatske prebaci u BiH, što mu je optuženi Smajlović, koji je radio s tužiteljem Dubravkom Čamparom, obećao pokušati.

Iličić je, naime, još 2009. u Splitu osuđen na devet godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina i heroina na području Hercegovine i Dalmacije. Ovaj grudski ugostitelj i preprodavač vozila je naveo kako je pomogao Smajloviću kupiti i servisirati renault lagunu.

Večernji list BiH