Riješen misterij lika koji “poznaje direktore” i iz firmi “posuđivao” novac!

Dana 21.10.2020. godine u 09.30 sati, Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH je zaprimio prijavu od strane Ž.L. iz Ljubuškog da je dana 19.10.2020. godine počinjeno kazneno djelo iz čl.294 st.1 KZ F BiH Prijevara, na način da je isti prevaren od strane NN muške osobe, koja se dolaskom u poduzeće „Liquivex” u mjestu Proboj, grad Ljubuški, lažno predstavila kao J. iz Gruda, poznanik direktora navedenog poduzeća, te od istog zatražila da mu posudi određenu svotu novaca kako bi platio štetu osobi s kojom je imao prometnu nezgodu u mjestu Vitina.

Radeći na rasvjetljavanju gore opisanog kaznenog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su došli do operativnih saznanja da bi se u vezu sa počinjenjem predmetnog kaznenog djela mogla dovesti osoba B.J. (35) iz mjesta Čeljevo, općina Čapljina, te da je isti u proteklom vremenskom periodu na području Županije Zapadnohercegovačke počinio više prijevara, a pri izvršenju kaznenih djela uočen je isti modus operandi.

Dana 23.11.2020. godine, gore imenovani je pozvan u službene prostorije Sektora kriminalističke policije MUP-a, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada kojom prilikom je priznao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Po kompletiranju predmeta protiv imenovanog B.J.(35) će biti upućeno odgovarajuće Izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Uprave policije ŽZH.

SirokiBrijeg.info