Tradicionalni malonogometni turnir “6. turnir Mabo – Ljuti Dolac – Biograci“ i ove godine je opravdao sva očekivanja, a protekao je u dominaciji mladih igrača iz Ljutog Doca, te Međugorja.

Naime, igralo se u pet različitih kategorija, a momci iz Ljutog Doca i Međugorja osvojili su po dva naslova, dok je u jednoj kategoriji trijumfirala mostarska ekipa Hercegovačka pivovara, sastavljena mahom od mladih igrača HŠK Zrinjski.

Turnir je i ove godine opravdao sva očekivanja, te srušio prošlogodišnji rekord kada je sudjelovalo sveukupno 75 ekipa s obzirom da ih je ove godine bilo sedam više, odnosno ukupno 82 ekipe u svim kategorijama.

Naravno, turnir je igran u lijepoj dvorani SC “Vaske”, te je zaslužio epitet najorganiziranijeg i najkvalitetnijeg turnira ovakve vrste u Hercegovini, pa i šire, a kako organizatori ističu naredne godine će nastojati da dobije i prefiks međunarodnog.

“Mogu slobodno reći kako smo ove zime dobili i na brojnosti, kao i na kvaliteti, pa se još jedanput zahvaljujem svima koji su nam pomogli, a ponajprije našem Boži Markiću – Mabi, jer bez njegove podrške sve to bi bilo jako teško organizirati. Mogu reći u ime organizacijskog odbora kako su svi i sudionici i gledatelji bili prezadovoljni sveukupnim ambijentom što je nama najveća moguća nagrada i potvrda da smo na pravom putu”, kazao je u ime organizatora Tihomir Milićević – Tiša.

Na turniru su bila prijavljena djeca iz Posušja, Gruda, Drinovaca, Širokoga Brijega, Ljubuškoga, Čapljine, Stoca, Međugorja, Čitluka i drugih krajeva, a na kraju je kao istinska poslastica upriličena revijalna utakmica onih najmlađih u kojoj su dječaci iz širokobriješke Herceg Sport škole nogometa slavili pobjedu protiv Međugorja, međutim organizatori su i za jedne i za druge nakon odigravanja tog susreta upriličili dodjelu medalja i pokala. Dakako, medalje i pokale dobili su i sudionici finalnih utakmica u svih pet dobnih kategorija.

Rezultati finalnih utakmica

1999/00: Vaske benz (Ljuti Dolac) – MNK Futsal (Ljubuški) 5:2

2001/02: Vaske benz (Ljuti Dolac) – Pekarna Vasilj (Ljuti Dolac) 3:3 (5:4)

2003/04: Hercegovačka pivovara (Mostar) – MNK Futsal (Ljubuški) 6:1

SirokiBrijeg.info