Zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), već nekolikog godina u BiH se provodi projekt PRO-Budućnost koji je lokalnim zajednicama diljem zemlje ponudio platformu za međusobnu komunikaciju i razgovor te bavljenje temama koje upravo otvaraju vrata boljoj budućnosti.

Tim povodom, direktorica tog projekta Majda Behrem – Stojanov posjetila je Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke, a na radnom sastanku primili su je predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i Tajnik Skupštine Julijana Šimović.

Izgradnja povjerenja i pomirenje među narodima svakako je bitna i uvijek aktualna tema u BiH koja je i bila povod ovog susreta. Kako bi se zamisli i nastojanja projekta PRO-Budućnost mogla ostvariti na ovom području, potrebno je pokrenuti suradnju Skupštine ŽZH i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koja je tvorac Platforme za mir.

Predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić prihvaća suradnju i u razgovoru s direktoricom USAID-ova mirovnog projekta PRO-Budućnost Majdom Behrem – Stojanov želi uključiti u radni plan djelovanja koja potiču izgradnju mira i pomirenja, a između ostalog brojne druge aktivnosti koje Skupština ŽZH smatra primjerenim u svrhu jačanja povjerenja, pomirenja i izgradnje mira.

Stručna služba Skupštine ŽZH