Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo RAZOTKRIVANJE: Proslavili su ponosno Kurban bajram u Širokm Brijegu, a nisu zatvorili dugovanja prema radnicima

RAZOTKRIVANJE: Proslavili su ponosno Kurban bajram u Širokm Brijegu, a nisu zatvorili dugovanja prema radnicima

0
RAZOTKRIVANJE: Proslavili su ponosno Kurban bajram u Širokm Brijegu, a nisu zatvorili dugovanja prema radnicima
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Sjećate li se proslave kurbana u propaloj mesnoj industriji, u glavnom središtu ŽZH? Isti ti direktori koji su bili ponosni jer su dio te „humanitarne priče“ nisu zatvorili dugovanja prema radnicima u Širokom Brijegu.

Kako je propisano pravnim aktom, svaki zaposlenik ima pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i svojoj obitelji slobodan i dostojanstven život. Stvarnost je nažalost drugačija. Živimo u zemlji u kojoj je rad bez plaće ili kašnjenje s isplatom, svakodnevnica. Ovakva svakodnevnica se ponovo odigrava u prostorijama nekadašnje mesne industrije „Lijanovići d.o.o.“ na  Visokoj Glavici gdje je u zadnje vrijeme poslovala kompanija „ Bosna Et Holding“ . Kako nam je od ranije poznato, ova tvrtka je slavila Bajram u Širokom Brijegu i već tada je bilo jasno da je riječ o čistim političkim provokacijama.

Poslovnicu su zatvorili, zbog navodnog smanjenja obima poslovanja, i ne postoji više nikakav način da radnici stupe s njima u kontakt. Vlasnici ove kompanije su Asmir Durić, poduzetnik iz Cazina koji se već od prije veže za kojekakve sumnjive radnje u firmi „City park“ d.o.o. i Sadik Sezer, turski poduzetnik, u  čijem je vlasništvu bila tvrtka „Asja“ d.o.o. koja je poslovala u istim prostorijama. Direktor ovog „holdinga“ je Rifet Beširević.

Bosna Et Holding d.o.o. Široki Brijeg, bila je jedna od podružnica ove kompanije čije je sjedište u Cazinu, a u Širokom Brijegu je zapošljavala je preko 80 radnika. Naime Bosna Et Holding farme,tvornice i postrojenja za proizvodnju nalaze se u  četiri grada u BiH; u Cazinu, Prijedoru, Bosanskom Novom i Širokom Brijegu.
Projekt ove kompanije bio je vezan za izvoz mesa turskoj instituciji za meso i ribu ET VE SUT KURUM, a financirao se  kreditom iz Ziraat Bank. Riječ je o višemilijunskim kreditima.

U ovom projektu svoje „prste“ je imao i generalni direktor Ziraat banke, Ali Riza Akbas. Prema našim saznanjima Asmir Durić je nastavio svoje poslovanje u Cazinskoj „Žitopreradi“, a Sadik Sezer je napustio BiH.

Kako navode na svojoj službenoj stranica, ova kompanija je pokušaj, zajedničkim tursko-bosanskim ulagačima, pomoći narodu Bosne i Hercegovine ali  sve ovo je opet završilo kao sredstvo za izigravanje već dovoljno napaćenog naroda i sa kojim milijunom više u džepu spomenutog poduzetnika iz Cazina.

Kako su za portal SirokiBrijeg.info kazali radnici iz Širokog Brijega, oni se spremaju na kolektivnu tužbu.

SirokiBrijeg.info