FOTOMONTAŽE: Mili Marušić

Jedinstveni registar branitelja napokon je ugledao svijetlo dana, a kako se on pojavio mnogi miševi su u rupu utekli!

Na popisu se nalazi ukupno 593.597 osoba koje su provele u Oružanim snagama BiH od jednog dana do kompletnog razdoblja. Od toga, pripadnika Armije RBiH je 382.263, HVO-a 194.815 i pripadnika MUP-a RBiH 19.923.

Sama web stranica je u “padu” zbog masovne navale sviju koji su požurili da vide tko je sve na tom popisu. Mi smo se nekako uspjeli dočepati jednog dijela, a zanimljiviji tek dolaze čim se stranica malo oporavi!

Isključio su nas zanimale naše Rvatine, a Bosanci imaju svoje Bosančine pa nek se oni s njima bave, tako da donosimo ovaj put samo jedan dio “udarnika” HVO-a koji su časno svoje džepove popunjavali, dok su njihovi sunarodnjaci po prvim crtama ratovali.

Tata u Rvata Herceg-Bosne i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, kao pravi i istinski branitelj, proveo je u HVO-u 1.410 dana. Znači doslovno čovjek je bio od početka, tako da je vjerojatno i u onom periodu kada je radio u avio industriji SOKO u Mostaru za JNA, radio i za HVO. Čovjek je izgleda bio “dvostruki igrač”, a ni sam James Bond mu nije ravan kroz što je sve prolazio i na kakve prepreke nailazio da bi na posljetku zasjeo u fotelju HDZ-a BiH iz koje dan danas “vedri o oblači”!

Njegov drug, i još veći Hrvat po potrebi, a trenutno aktualni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić proveo 1.475 dana u Armiji RBiH i tamo se izgleda borio za Hrvate kao sada da se rasele diljem svijeta.

Drugarica Borjana Krišto, jedna od negdašnjih glavnih “plavuša” u redovima Dragana Čovića i HDZ-a BiH koja mu je sada zamjenica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao pripadnica HVO-a provela je ni manje ni više, nego 120 dana.

Tu su još ministrica obrane BiH Marina Pendeš 1.470 dana, šef Kluba zastupnika HDZ-a u Zastupničkom domu PSBiH Nikola Lovrinović 1.230 dana, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara 1.470 dana u HVO-u…

PRIČA SE NASTAVLJA!!!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info