FOTO-MONTAŽA. Mili Marušić

HDZ-ova eskadrila iz Odbora za dodjelu javnih priznanja grada Širokog Brijega uspjela je svojim primitivizmom da nadmaši sama sebe. Baš poput svojih uzora iz Sjeverne Koreje, sami su predlagali i sami imenovali dobitnike javnih priznanja Grada Širokog Brijega.

Svjesni činjenice kako gledaju isključivo na koji način građanima oteti što više novca za njihove pirove, sastančenja, dernečenja i folirantska polaganja vijenaca kako bi izbjegli da su što manje na radom mjestu, gube totalni kompas za realnošću i pozornosti nad običnim ljudima.

Jedan od njihovih “derneka” je i dodjela Javnih priznanja Grb grada Širokog Brijega gdje imaju priliku pokazati malo dostojanstva prema običnim ljudima i znati to nagraditi, ali ne. To njih ne zanima jer nije izborna godina, a do idućih izbora sve će se zaboraviti i opet će trčati među narod prosipati svoje laži da im je stalo.

Ne umanjujući važnost dobitnike ovog javnog priznanja, portal SirokiBrijeg.info u posjedu je objašnjena za jednog od dobitnika, kojeg nećemo sada imenovati dok službeno iz gradske skupštine iliti sekretarijata ne objave, kao i popisa ostalih dobitnika, a koje su sami predložili, kao i sami potvrdili, kao što mnogi Javni natječaju izgleda tako završe!

Sami imenovali, a nisu znali i ostali u prošlosti

Naime, sam Odbor za dodjelu priznanja je predložio i prihvatio odluka da se ona između ostalih dodjeli akademskom kiparu …. iz Sinja, koji je, kako su sami napisali i lagali u tom svom Obrazloženju “JEDAN OD OSNIVAČA I SADAŠNJI DEKAN ALU ŠIROKI BRIJEG“.

ISTINA – Predloženi akademski kipar jedan je od osnivača Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru s još njih troje, kao i dekan u osnivanju. Na toj akademiji bio je i pročelnik kiparskog odjela.

LAŽ – Predloženi akademski kipar NIJE sadašnji dekan ALU Široki Brijeg, nego Stjepan Skoko koji ne cijeni i ne poštuje kiparske radove priznatih umjetnika i čije radove baca na otpad, a što smo nedavno na portalu SirokiBrijeg.info javno prezentirali, a to ove naše političare uopće nije briga.

Kolika je moć i znanje ove HZD-ova eskadrila iz Odbora za dodjelu javnih priznanja grada Širokog Brijega pokazuje i taj primjer da ne znaju tko je trenutni dekan, kao i to da ih ne zanima ALU Široki Brijeg koja izgleda poput Černobila nakon nuklearne katastrofe!

Njihova imena su:

  1. VINKO TOPIĆ – predsjednik,
  2. MIRO KRALJEVIĆ- član,
  3. PREDRAG KOŽUL – član,
  4. ZDENKO ĆOSIĆ – član,
  5. VILSON CRNJAC – član

Kultura i njihovo poznavanja, a koji odlučuju o dodjeli javnih priznanja i shvaćanja važnosti za Široki Brijeg je toliko jaka kao moje pilotiranje Boeingom!

Akademija likovnih umjetnosti iznad grada, gdje godinama se već izučavaju brojni slikari i kipari te odlaze u svijet, a sam Grad Široki Brijeg skoro pa nigdje na javnoj površini nema niti jednu skulpturu koja bi pokazala kakvi vrsni umjetnici iz ove Akademije izlaze, a oni koji ju trenutno vode, više ju vode u propast, a ulizivačka politika ovih staraca i dodjela ovog priznanja jednom priznatom akademskom kiparu je smijanje izravno u lice, što to čine godinama svojim sugrađanima iz fino klimatiziranih ureda.

Pretpostavljamo kako dugo nije bio na ALU Široki Brijeg, i kada dobitnik priznanja vidi na što liči nakon njega, i koliko se o njoj brinu, teško da će suze suspregnuti, i jedno što će moći donijeti i položiti cvijeće iz Cvjećarne koja je također jedan od dobitnika ovog priznanja.

Javni poziv za podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Širokog Brijega, kao i Javni natječaji završavaju ovako. Ovo su priznanja koja su sami oni predložili i sami izabrali (nigdje nije naznačen drugi predlagač):

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info