Što se tiče razbojništva koje se dogodilo dana 22.9.2017. godine u Ljubuškom na štetu automat kluba, a vezano za pritvor. Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH dao je slijedeću izjavu:

Županijski sud u Širokom Brijegu osumnjičenom Z.S. (34) produljio je pritvor za još 3 (tri) mjeseca. Prijedlog za produljenje pritvora tužiteljstvo je uputilo 3.1.2018. godine. Tužiteljstvo je zatražilo da se pritvor prema osumnjičenom Z.S. produlji za još 3 (tri) mjeseca, zbog opasnosti da bi osumnjičenik mogao ponoviti kazneno djelo.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba. O eventualnoj žalbi odlučivat će Vrhovni sud F BiH.

Osumnjičeni Z.S. (34) sumnjiči se da bi zajedno sa I.R. (29) i T.Ć. (35) uz uporabu oružja počinio kazneno djelo Razbojništva. Sumnjiče se da su se dana 22.9.2017. godine u večernjim satima dovezli do automat kluba u Ljubuškom. Nakon toga maskirani u potkape i sa automatskom puškom AK-47 ušli su u automat klub. S namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice kluba zatražili su novac. Kada su oduzeli određeni iznos novca izašli su iz automat kluba, ušli u vozilo i udaljili se.

Podsjećam da se osumnjičenik Z.S. (34) nalazi u pritvoru od 10.10.2017. godine, kazao nam je Aničić.

POVEZANE VIJESTI:

Zbog razbojništva u Ljubuškom dojici pritvot, jedan na slobodi!

Produljen pritvor osumnjičeniku za razbojništvo u Ljubuškom na još 2 mjeseca

Oružana pljačka Automat kluba u Ljubuškom

Širokobriježanin upetljan oko razbojništva u “Automat klubu” u Ljubuškom

Sva trojica osumnjičena razbojnika automat kluba u Ljubuškom nalaze se u pritvoru

Produljen pritvor na još dva mjeseca pljačkašu automat kluba u Ljubuškom

SirokiBrijeg.info