FOTO: Glasmedia.info

U subotu ,18 travnja u audio zapisu , objavljenom na radio postaji Radio Ljubuški, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, gospodin Ivan Landeka dr. med., javno je izrekao i javno objavio dijagnozu malodobne osobne.

Molimo ravnatelja Doma zdravlja Ljubuški gospodina Ivana Landeku dr. med. da javnosti objasni razloge objavljivanja dijagnoze malodobne osobe, iako mu je kao liječniku poznato, da od vremena Hipokrata pa sve do današnjih dana i važećih zakonskih propisa, takvo što nije dopušteno.

Također molimo gospodina dr Ivana Vasilja dr. med. spec. epidemiologa koji je epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo ŽZH , koji je član stručnog ekspertnog tima Ministarstva zdravstva, koji je predsjednik Kriznog stožera ministarstva zdravstva ŽZH i koji je dekan Fakulteta zdravstvenih studija da se sa aspekta te četiri funkcije izjasni o naprijed navedenom.

Također molimo Ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi ŽZH, pravosudne i druge institucije u Županiji ŽZH i Federaciji BiH da u svezi naprijed navedenoga a sukladno svojim nadležnostim i obavezama poduzmu potrebne radnje.

Slobodan Milas

SirokiBrijeg.info