Ravnatelj Uprave policije ZHŽ, Milan Galić krivotvorio službene dokumente!

Nakon samo mjesec dana što je došao na funkciju ravnatelja Uprave policije ZHŽ, Milan Galić iz Posušja krivotvorio je podatke, koje je po nalogu Nezavisnog odbora ZHŽ morao dostaviti, a tiču se kriminala u MUP-u ZHŽ i poznatog slučaja oko pravomoćno osuđenog Miroslava Galića.

Davanjem krivotvorenog dokumenta Galić je jasno pokazao kako želi zaštititi Miroslava Galića od procesuiranja, te nekoliko bivših i sadašnjih državnih i policijskih službenika, piše portal Ljubuski.net.

Zbog toga Milan Galić od strane Nezavisnog odbora odmah mora biti smijenjen.

Ponovimo, Miroslav Galić je krivotvorio osobne iskaznice i druge dokumente, koji su rezultirali osnivanjem poduzeća bez legitimnog vlasnika i milijunskim štetama pri uvozu automobila.Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od 15 mjeseci uz rok kušnje od tri godine. Protiv njega nikada nije proveden stegovni postupak, čime mu se omogućio nezakonit ostanak u policiji.

Slučaj je od strane državnih i policijskih službenika godinama zataškavan, a Miroslav Galić je nastavio s torturama i nezakonitostima u policiji.U tome su sudjelovali mnogi pravnici, ravnatelji policije, pa i ministri, od Gordana Bradvice, Zorana Galića, Ivice Gašpara i naravno nadripravnika Željke Jukića, također iz Posušja.

Mladi i stari tužitelji iz obitelji Hrstić

Postupajući tužitelj u predmetu je bio mladi Mladen Hrstić, koji, u želji brzog zataškavanja kriminala, prelazi preko mnoštva kaznenih djela.

Je li razlog tome što je njegov otac Ivan Hrstić godinama bio policijski miljenik, pa tako ostavši kazneno neprocesuiran za djelo ugrožavanja sigurnosti u prometu i života, jer je 2013. godine u alkoholiziranom stanju s 1,9 promila alkohola skrivio prometnu nezgodu, pokazati će budući istražni postupci. Hrstić je, za razliku od puno banalnijih slučajeva, zbog nezgode kažnjen samo prekršajno sa 400 KM kazne, doznaje se iz Općinskog suda u Ljubuškom..

Međutim, način rada novoga ravnatelja policije ZHŽ Milana Galića odmah traži djelovanje Nezavisnog odbora. Protiv Milana Galića će biti podnijeta kaznena prijava.

Iz policijskih struktura smo doznali kako je kompromitirajući dokument Milan Galić samo potpisao, a da ga je izradio policijski službenik Stanislav Nižić, kodnog imena Biža odani čovjek Miroslava Galića.

Nižić je ujedno član Nezavisnog odbora za imenovanje i reviziju policijskog ravnatelja ZHŽ.U MUP-u ZHŽ je prava ludnica.

Ljubuski.net