Radio Posušje postavilo nove odašiljače u Rakitnu i Masnoj Luci, uskoro i Grudama

Radio Posušje informira svoje slušatelje već 32 godine i za sobom ima dugačak i bogat životopis.

Prve vijesti odaslane su 19. srpnja 1984. godine i stalno se radi na što boljem informiranju brojnih slušatelja u općini Posušje, ali i šire. Poseban doprinos Radio Posušje dao je u Domovinskom ratu.

U ovo vrijeme cilj je popratiti prvenstveno sadržaje koji se odnose na općinu i Zapadnohercegovačku županiju.

Posebno se prate aktivnosti tijela lokalne općinske i županijske uprave, gospodarske teme i aktivnosti koje se poduzimaju u cilju razvoja gospodarstva.

No, tu su i emisije koje se tiču branitelja i umirovljenika, aktivnosti mladih okupljenih u udruge kao i školaraca.

Prate se i događaji iz kulture te sporta i drugih područja.

– Posebno pratimo program bogatog “Posuškog lita”, a prvi put u više od 30 godina postojanja Radio Posušje je samostalno realizirao dva značajna prijenosa, i to Festivala klapske pisme i svečane sjednice Općinskog vijeća.

U ovoj godini radili smo na proširenju čujnosti te smo postavili nove odašiljače u Rakitnu i Masnoj Luci i signalom pokrili i taj dio naše općine, a uskoro se očekuje i postavljanje odašiljača u Grudama, istaknuo je tim povodom ravnatelj Damir Jurišić.

Doznajemo kako je u ovoj godini Radio Posušje izvršio nadopune tehničke opreme studijskih prostora s ciljem omogućavanja prijema većeg broja sugovornika i poboljšanja zvučne kvalitete.

Osim toga, radilo se i na sanaciji prostorija, a planirana su i daljnja ulaganja u suradnji s Općinom Posušje u cilju što boljeg nastavka uspješnog rada ove radiopostaje.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba