Radi se na projektu “internet tržnice prehrambenim proizvodima” na području ŽZH

Krajem prošlog tjedna u Ministarstvu gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke održan je sastanak na temu projekta „Uspostava kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica“ čiji je cilj jačanje konkurentnosti malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) na području županije.

Na sastanku su u ime Ministarstva gospodarstva prisustvovali Mate Lončar i Pere Mandić uz čiju podršku će se i provoditi spomenuti projekt. Naglašena je važnost konstante podrške radu malih poljoprivrednika i njihovih obiteljskih gospodarstava, što ministarstvo radi zadnjih nekoliko godina. Istaknuto je kako su sve projektne aktivnosti u skladu sa Strategijom ruralnog razvitka ŽZH za razdoblje 2020. – 2030, stoji u priopćenju ministarstva gospodarstva ŽZH.

Ravnatelj Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, prof. dr. sc. Marko Ivanković, predstavio je glavne aktivnosti projekta koje se odnose na analizu proizvodnog potencijala OPG-a kao podloga za uspostavu kratkog lanca opskrbe hranom, te uspostava online prodaje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda proizvedenih na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Profesor Ivanković govorio je o zakonskim regulativama, kao i lokalnim i regionalnim znakovima kvalitete i mogućnostima brendiranja izvornih hercegovačkih proizvoda.

Marko Laco, ravnatelj i osnivač IT Odjela iz Mostara predstavio je EKO Market, poznatije kao internet tržnica. Laco je govorio o uspostavi mobilne aplikacije koja će biti dostupna svim poljoprivrednim proizvođačima kako bi lakše plasirali svoje proizvode.

Očekivani rezultati ovog projekta su povećanje online prodaje poljoprivrednih proizvoda i uspostava baze podataka proizvodnih potencijala Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Županiji Zapadnohercegovačkoj, stoji u priopćenju.

SirokiBrijeg.info