Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Radi li se ovdje o ukradenom novcu namijenjenom za liječenje Hercegovaca?

Radi li se ovdje o ukradenom novcu namijenjenom za liječenje Hercegovaca?

0
Radi li se ovdje o ukradenom novcu namijenjenom za liječenje Hercegovaca?

ŽZH je doslovno izradila dokument kojim je izbrisala naših 7 milijuna KM uplaćenih za zdravstvo!

SKB Mostar traži donacije građana i pravnih lica koji su već godinama uplaćivali milijune KM za bolnicu i njezine usluge, no problem je što novac nije stigao do bolnice već je potrošen na nova vozila i vozače, goriva i putovanja, “muva” i ostale nepromišljene stvari. Zašto? Jer ŽZH novac namijenjen za zdravstvo koristi u druge svrhe!

Još u prvom mjesecu 2017. smo upozoravali na ovaj opasan i nesmotren potez!

Dakle, svi koji radite, od vaše zarađene plaće uplaćujete Zavodu za zdravstveno osiguranje 12.5 % te također vaš poslodavac uplati još 4%. Zavod za zdravstvo onda dalje raspoređuje taj novac kao što se može vidjeti na njihovim mrežnim stranicama: dio za preuređenje prostorija gdje izdaju markice (134 000 KM), dio za zaštitu osoba i imovine (40 000 KM), dio za nabavku goriva za vozila (14 000 KM), dio za nova računala (49 000 KM), dio za uredski materijal (40 000), dio za plaće, režije itd.. argumentirano iznosi FB stranica Hercegovina – uskoro zemlja prosperiteta.

Između ostalih troškova najbitnija uloga Zavoda za zdravstvo je prosljeđivanje novca u domove zdravlja i bolnicu koja treba pružiti adekvatnu brigu za one koji plaćaju za to!

No što se događa? Županijski oci imaju jednu lošu naviku, a to je posudba više milijuna maraka od Zavoda za zdravstvo (onih milijuna koji trebaju biti prosljeđeni bolnici Mostar) te izmišljanje zakona kojima će taj dug izbrisati. Vjerovali ili ne, to su i učinili.

23.12.2016. odmah pred Božić, da bude što manje primjetno, donijeli su zakon kojim opraštaju sami sebi svoj dug od čak preko 6 milijuna KM prema Zavodu za zdravstvo. Mjesec dana iza su se hvalisali kako su uspjeli smanjiti dug županije pametnim potezima u vladanju.

Zamislite da vi pozajmite novac od banke i napišete odluku da sami sebi opraštate svoj dug prema banci?

Kako biste se proveli?

Ono što je stravično i što sada dolazi na naplatu je podatak da je u periodu od 2010. do 2016. godine osiguranicima Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽZH-a bolnica Mostar pružila usluga u iznosu 155.270.969 KM s tim da je naplaćeno 66.200.738 KM, iz čega proizlazi razlika između pruženih i naplaćenih zdravstvenih usluga za period (2010.- 2016.) u iznosu 89.070.231 KM.

Bolnici je ŽZH na kraju tog perioda dugovala gotovo 90 milijuna KM, a ŽZH je brisala svoja dugovanja prema Zavodu za zdravstvo. Sada mi hvalimo i potičemo tvrtke i građane da nastave donacije te kudimo one tvrtke koje još nisu donirale, no ne shvaćamo da su milijuni maraka već donirani, te doslovno obrisani…

Do kada da plaćamo istu stvar više puta?

FB – “Hercegovina – uskoro zemlja prosperiteta