Više desetina milijuna KM ZHŽ je dužna prema državnim fondovima i zavodima, a neisplata je bila provedena ponajviše od 2010. godine kada je na čelo Vlade ZHŽ došao Zdenko Ćosić i za ministra financija Rade Luburić. U tom periodu deficit županije je povećan za više od 60 milijuna KM, a gdje je novac završio još nije poznato.

Sve javne ustanove i poduzeća su propala, imaju milijunske dugove, a kaos je nastao kada je postignut politički dogovor unutar HDZ BiH ZHŽ da se od listopada 2011. godine uz plaće ne plaćaju doprinosi.

Do kraha je doveden ZZO ZHŽ, koji duguje 10,5 milijuna KM SKB Mostar, ali je činjenica da Vlada ZHŽ ovom zavodu duguje više desetina milijuna KM.

Prema neslužbenoj informaciji iz proračuna će se isplaćivati samo bruto plaće, dok sve drugo ide za namirenje duga fondovima.

Gospodarski sektor će biti zakinut za plaćanja iz proračuna, što će dodatno povećati kaos u financijskom sustavu.

Rezultat svega je doslovna pljačka ZHŽ od vlasti i pojedinaca, koji su u ime stranke osobito HDZ BiH izvlačili novac, a uz to i osobno se bogatili.

U HDZ BiH će odmah reći kriva je vlast od 2006. – 2010. godine, kada je premijer bio Zvonko Jurišić.Jurišićeva vlada je kriva jer je za četiri godine napravila deficit od 14 milijuna KM, a sve ostalo do 100 milijuna su napravile vlade HDZ BiH. (podaci Ureda za reviziju institucija F BiH)

Za sve dosadašnje vlasti, a ponajviše za HDZ BiH zakoni nikada nisu postojali. Radi se o niskoobrazovanim kadrovima, koji su godinama na valovima lažnog domoljublja pljačkali do čega su stigli.To nije tajna. Činjenice su svima poznate.

Ljubuski.info