PU Ljubuški rasvijetlila je dva kaznena djela, Lažno prijavljivanje i Tešku krađu

LJUBUŠKI – U studenome prošle godine I. G. (36) iz Ljubuškog je prijavio da mu je nepoznati počitelj putem telefona uputio ozbiljne prijetnje.

Operativnim radom policijski službenici su utvrdili postojanje osnova sumnje da prijetnji uopće nije ni bilo odnosno utvrdili su postojanje osnova sumnje da je I. G. (36) počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. KZ-a F BiH, te je protiv istoga Županijskom tužiteljstvu podneseno odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu.

Noću s ponedjeljka na utorak nepoznati počinitelji provalili su u Osnovnu školu Tina Ujevića, podružnica u Klobuku, te su u istoj isjekli oko 50 m elektro kabela i isti otuđili.

Postupajući po prijavi policijski službenici su izvršili očevid te poduzeli više drugih mjera i radnji kojima su došli do saznanja o mogućim počiniteljima.

U srijedu su slobode lišeni J. P. (27) iz Klobuka i D. Š. (39) iz Grabova Vrila te je nad njima izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su isti počinili opisano kazneno djelo.

PU Ljubuški podnijeti će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. P. (27) i D. Š. (39) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info