Gruđanke su utakmicu otvorile vodstvom 1:0 da bi gošće iz Ljubuškog izjednačile rezultat na 1:1. To je bilo i jedino izjednačenje na utakmici. Grudska ekipa je uskoro povela rezultatom 4:2 i nakon toga niti jednog trenutka ,prednost domaće ekipe nije padala ispod 2 gola. Veoma čvrsta i pokretljiva obrana Gruđanki je bila teško probojna za protivnice. Da su domaće igračice imale malo više koncentracije u napadu , njihova prednost je već u prvom poluvremenu mogla biti znatno veća od tri pogotka koliko je bilo nakon 30 minuta igre(13:10).

U drugom poluvremenu od samog početka je prednost grudske ekipe počela lagano rasti. Do polovine poluvremena ona je iznosila 5 golova (21:16) da bi u zadnjih 12 minuta Gruđanke odigrale furiozno i taj dio utakmice dobile rezultatom 9:3.

Utakmica je bila veoma borbena s obje strane , ali je bila evidentna razlika u tjelesnoj spremnosti igračica tako da pobjeda Gruađnki niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Osim velike borbenosti , utakmicu je obilježila sjajna obrana domaće ekipe ,ali i lijepe akcije u napadu, što je krunisano i prekrasnim cepelinom u samoj završnici.

Inače je ovo bila 15. utakmica ova dva kluba u Premijer ligi BiH i 15. pobjeda HŽRK Grude.

HŽRK Grude- ŽRK Izviđač CO Ljubuški 30:19(13:10)

HŽRK Grude: Darjana Vukliš, Medina Klepo, Nikolina Brnada, Amanda Marić 6, Marija Brakić, Andrea Soldo 1, Ana Nikić, , Milica Globarević 2, Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 2, Klara Mikulić 2, Karla Lovrić, Anđela Boras 4, Diana Pelivan 1, Nikolina Vukčević 12

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 8(5)
Isključenja: 14 min

ŽRK Izviđač CO Ljubuški: Martina Šumelj, Matea Šumelj 1, Katarina Prskalo, Mihaela Miloš, Dejana Kulić, Ana Vrančić 3, Kata Miočević, Iva Grbavac, Matea Nosić 1, Marija Gudelj, Marija Boras 7, Zoran Kraljević, Ivana Petrović, Marija Brkić, Josipa Tomić 7

Sedmerci:6(5)

Isključenja: 14 min
Isključenje klupa: 2min
Crveni karton: Ivan Lovrić
Plavi karton: Ivan Lovrić

Ovom pobjedom Gruđanke su se vratile na vrh premijerligaške ljestvice, nakon što su tri kola bile u zaostatku od 3 boda iza Izviđača.

HŽRK Grude