NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski vjerovatno će dobit u narednih 12 mjeseci, na ime sponzorskog ugovora za usluge reklamiranja i marketinga, od Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne novčane iznose od po 200.000 KM.

Naime, Elektroprivreda HZ HB raspisala je natječaj za javnu nabavku usluga reklamiranja i marketinga. Naziv predmeta ugovora je “Reklamiranje Društva putem nogometnog kluba s područja grada Mostara”. Trajanje ugovora je 12 mjeseci, a procijenjena vrijednost 200.000 KM.

Međutim, iz uvjeta “tehničke i profesionalne sposobnosti” moglo bi se zaključiti da su natječaji napravljeni kako bi novac dobili Zrinjski i Široki Brijeg.

Tako je za HZ HB važno da klub s područja Mostara mora ispuniti sljedeće uvjete:

–Ponuditelj posjeduje odobrenje/licencu za sudjelovanje u natjecanju Premijer lige BiH za sezonu 2019/2020. godina.

–Ponuditelj posjeduje odobrenje/licencu za sudjelovanje u natjecanju UEFA lige za prethodne dvije sezone (2018/2019. i 2019/2020. godina).

–Ponuditelj je sudjelovao u europskim natjecanjima (UEFA liga) u prethodne dvije sezone (2018/2019. i 2019/2020. godina).

–Ponuditelj raspolaže stadionom opremljenim digitalnim semaforom i “plutajućom trakom”.

–Ponuditelj raspolaže sa stadionom najmanje 8.000 sjedećih mjesta.

–Ponuditelj raspolaže sa stadionom najmanje 1.000 natkrivenih sjedećih mjesta.

–Ponuditelj raspolaže sa stadionom koji posjeduje reflektorsku rasvjetu za igranje noćnih utakmica.

Rok za preuzimanje dokumentacije za natječaj bio je 23. svibnja 2020. godine. Samo 12 dana kasnije objavljen je novi natječaj, ovaj put za nogometni klub s područja Širokog Brijega.

Uvjeti su ovaj put nešto drugačiji, ali sve naslućuje da je jedini klub koji ih može ispuniti Široki Brijeg. Nije poznato zašto se uvjeti razlikuju za dva grada udaljena 30-ak minuta vožnje, ali vjerovatno nije toliko teško ni zaključiti.

Tako nogometni klub koji želi 200.000 za usluge reklamiranja Elektroprivrede HZ HB s područja Širokog Brijega mora ispuniti sljedeće uvjete:

–Ponuditelj posjeduje odobrenje/licencu za sudjelovanje u natjecanju Premijer lige BiH.

–Ponuditelj raspolaže sa stadionom koji ima kapacitet najmanje 5000 sjedećih mjesta.

–Ponuditelj raspolaže sa stadionom koji ima kapacitet 3000 natkrivenih sjedećih mjesta.

–Ponuditelj raspolaže sa stadionom koji posjeduje plutajuću traku.

–Ponuditelj posjeduje reflektorsku rasvjetu za noćne utakmice.

Ulaganje u sport i nogomet svakako treba ohrabriti i sasvim sigurno je ono potrebno sportu u Bosni i Hercegovini, ali kada to rade javna poduzeća, onda bi trebalo voditi računa o tome da natječaji ne budu skrojeni tako da se već naslućuje tko je ponuđač koji zadovoljava uvjete, a samim tim i dobitnik, u ovom slučaju, 200.000 KM.

Klix.ba