Proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Izbično

ŠIROKI BRIJEG – Kiša i loše vrijeme nisu dozvolili da se ovogodišnja proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika naše župe Izbično, obilježi na uobičajen način pa je svečana procesija oko crkvenog šamatorja izostala.

Misno slavlje je započelo molitvom ispred kipa sv. Josipa Radnika, postavljenog kraj crkvenih vrata, koje je predvodio fra Ivan Marić uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Roberta Kiša.

svjosipizbično 03052016 2

Fra Ivan, koji živi i djeluje u širokobriješkom samostanu, u svojoj se propovijedi osvrnuo na sv. Josipa kao tesara i drvodjelca, zapravo kao čovjeka nižeg staleža, što ne smije biti razlog za ponižavanje. Nije važno, naglašava fra Ivan, šta čovjek radi već je važno da on svoj posao obavlja s ljubavlju, predanošću i poštenjem.

svjosipizbično 03052016 3

Po završetku misnog slavlja, predstavnici zaseoka Hrkaći, koji su bili organizatori ovogodišnje proslave, uz ministrante su položili cvijeće i svijeće kod spomenika poginulim i nestalim Izbičanima, a svećenici su s ostalim vjernicima izmolili prigodnu molitvu. Uslijedila je zakuska u jelu i piću, također u organizaciji zaseoka Hrkaći, što je sve skupa rezultiralo svečanim danom u Izbičnu.

svjosipizbično 03052016 4

Ovaj prvosvibanjski dan obilježen je i na večernjoj zabavi u Izbičnu, u kafiću kod Maše, gdje se uz svirku i pjesmu zabavljalo do ranih jutarnjih sati.

Glazbeni sastav STARE NOTE okupljenima su pružili još jednu vrhunsku svirku i zabavu, na način kako oni to i znaju.

Više fotografija možete pronaći na: Izbicno.info