Home Vijesti Crna kronika Produljen pritvor na još dva mjeseca pljačkašu automat kluba u Ljubuškom

Produljen pritvor na još dva mjeseca pljačkašu automat kluba u Ljubuškom

0
Produljen pritvor na još dva mjeseca pljačkašu automat kluba u Ljubuškom

LJUBUŠKI – S obzirom da je jednomjesečni pritvor prema osumnjičeniku I.R. istjecao 17.11.2017. godine, Županijsko tužiteljstvo ŽZH dana 14.11.2017. godine podnijelo je prijedlog za produljenje pritvora za još dva mjeseca, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

U predmetnom prijedlogu izneseni su razlozi zbog kojih je zatraženo da se osumnjičeniku I.R. produlji pritvor, smatrajući da bi osumnjičenik boravkom na slobodi utjecao na svjedoke, te bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Županijski sud u Širokom Brijegu dana 17.11.2017. godine donio je rješenje kojim je osumnjičenom produljio pritvor za još dva mjeseca.

Radi boljeg razumijevanja postupka, bitno je naglasiti da osumnjičeni ima pravo izjaviti žalbu na produljenje pritvora o kojoj će odlučiti Vrhovni sud F BiH.

Osumnjičenom I.R. stavljeno je na teret da je zajedno sa Z.S. (34) i T.Ć. (35) dana 22.9.2017. u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršio kazneno djelo Razbojništva, tako što su uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice automat kluba oduzeli određeni iznos novca u raznim apoenima kako bi sebi pribavili protupravnu imovinsku korist.

SirokiBrijeg.info