Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu zainteresirao se za načelnika PU Ljubuški Milenka Madunovića. Opće je poznato kako je kineziologija znanost koja proučava ljudsko kretanje, a naročito zakonitosti upravljanja procesom vježbanja i posljedicama tih vježbanja na ljudski organizam, piše portal Ljubuski.net.

Vrhunski rezultati testiranja za čin samostalnog inspektora

Razlog interesa Kineziološkog fakulteta su nevjerojatne motoričke sposobnosti Milenka Madunovića koje je, navodno, iskazao prilikom testiranja za čin samostalnog inspektora. Uvidom u zapisnike Povjerenstva za primicanje utvrđeno je kako je Madunović sa svojom težinom od 160 kg u minuti napravio najmanje 22 skleka i trbušnjaka, za 12 minuta (Cuperov test) je istrčao najmanje 1500 metara, u dalj je smjesta skočio najmanje 1,80 metara, te je sprint na 100 metara istrčao ispod 15,5 sekundi. Ovakvi rezultati za čovjeka Madunovićeva visine i kilaže još nisu zabilježeni u kineziološkoj znanosti, te bi predstavnici navedenog fakulteta rado napravili rekonstrukciju i snimanje testiranja koje bi prezentirali studentima. Osim toga, planiraju s Madunovićem napraviti i dodatna testiranja kako bi utvrdili njegov IBM (index tjelesne mase), te BF (body fat) postotak masti, zatim postotak vode, kostiju i mišića.

Madunović uskoro na RTL-u?

Za sportaša Madunovića su se navodno zaineresirali i voditelji RTL emisije Život na vagi, koji ga planiraju pozvati u jednu od emisija kako bi kandidatima prezentirali da su vrhunski rezultati mogući i s velikom kilažom. Madunovićeve kolege iz MUP-a i PU Ljubuški smatraju kako je Madunovićeva tjelesna sprema rezultat njegovog dugogodišnjeg studiranja (cca. 20 godina) u nekoliko država i na nekoliko fakulteta. Misle kako je zadržavanjem studentskog statusa zadržao poletnost, bez obzira na tjelesnu masu.

Krivotvoreni rezultati testiranja

Šalu na stranu, unaprijeđenje Milenka Madunovića u čin samostalnog inspektora je još jedno kriminalno djelo u niski bisera MUP-a ZHŽ. Tadašnje Povjerenstvo za promicanje je krivotvorilo evidencije s fizičkih testiranja kandidata Madunovića na način da su proizvoljno upisivali rezultate i nezakonito dali Madunoviću prolaznu ocjenu. Time su članovi Povjerenstva za primicanje počinili više kaznenih djela o kojima je upoznato Federalno tužiteljstvo, te se uskoro očekuju saslušanja svih aktera. Budući da, sukladno Zakonu o policijskim službenicima, komesar imenuje Povjerenstvo za promicanje, ova istraga neće zaobići ni komesara Milana Galića.

Madunović pod istragom za više kaznenih djela

Spomenuta istraga oko dobivanja čina samostalnog inspektora tek je jedna od brojnih koji se vode protiv Madunovića. Madunović je u vrijeme počinjenja najveće pljačke u povijesti BiH, one na Dužicama u Širokom Brijegu, bio načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ. Pljačka do sada nije razriješena. Madunović je istražitelje slao po brojnim gradovima, saslušavane su pogrešne osobe, a on je najavljivao skoro uhićenje počinitelja. Počinitelji nikada nisu pronađeni, istragu je preuzela Federalna uprava policije i ona sad istražuje Madunovića i društvo.

Za svoje zasluge Madunović je, po odlasku Zorana Galića u Graničnu policiju, nezakonito imenovan komesarom. Iz tog vremena pamtimo slučaj Soldo, paljevinu policijskih vozila ispred PU Ljubuški, niz nerasvjetljenih pljački bankomata, krivotvorenje potpisa pokojnog Vjekoslava Šimunovića, te brojne druge nezakonitosti.

Zbog svega navedenog Nezavisni odbor za imenovanje komesara je Madunovića negativno ocijenio, te je smijenjen s navedene pozicije. Analizirajući sve navedeno može se zaključiti kako su Madunovićeve motoričke sposobnosti u rangu s onim istražiteljskim.

Ljubuski.net