Priopćenje za javnost povodom laži “Dragana Bevande“ iznesenih putem facebook stranice portala SirokiBrijeg.info

Dana 21.studenog.2019.godine URB HVO-a ŽZH je na portalu ŠirokiBrijeg.info objavila izvještaj sa sastanka braniteljskih udruga s prostora ŽZH u sjedištu ministarstva hrvatskih Branitelja ŽZH u Grudama.

Kao i uvijek nakon nekog priopćenja naše udruge na tom i svim drugim portalima koji omogućavaju komentiranje putem facebook stranica čitatelja na kojima se vidi vlasnik facbook stranice ili pak onog vlasnika koji objavljuje komentare pod pseudonimom, te nekih portala koji omogućavaju komentiranje pod šiframa “gosta“ ili nekim drugim pseudonimima svašta se moglo pročitati. Neke od komentara uopće nije potrebito komentirati jer ti komentari zapravo više govore o autorima tih komentara nego o samom tekstu, dok su neki komentari svjesno izrečene laži i gnusobe protiv URB HVO-a i Vlade Marušića njenog predsjednika koji zastupa tu udrugu.

Članovi naše udruge su zauzeli jasan stav kako se na komentare koji su objavljeni pod šiframa ili pseudonimima neće oglašavati kakvi oni god bili jer je komentiranje nečijih takvih komentara uzaludan, odnosno Sizifov posao, dok se predstavnici naše udruge neće nikako oglašavati na bilo kakve komentare pa čak i na komentare koji su objavljeni s imenom i prezimenom na facebook stranicama, a poglavito Predsjednik Vlado Marušić koji je u više navrata javno tražio od svih onih kojima je nešto nejasno u radu i izvještajima udruge da ga osobno kontaktiraju kako bi s njim u četiri oko riješili sve nejasnoće i gdje im je on u više navrata ostavio svoj broj mobitela koji će ostaviti i ovaj put u dnu ovog teksta.

Svega su se načitali članovi na portalima naše udruge u ovih 6/šest godina rada naše udruge i krvave borbe s bešćutnim vladajućim elitama u BiH, FBiH, ŽZH i njenim općinama i gradovima.

-Načitali su se kako je naša udruga dok je bila UZB ŽZH „Helezov“ proizvod premda naša udruga nikada nije bila ničiji proizvod a kamoli Helezov, već isključiv proizvod razvojačenih branitelja HVO-a bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu,.

-Načitali su se kako je Predsjednik URB HVO-a ŽZH HDZ-ov plaćenik, izdajnik koji je od HDZ BiH dobio “silne pare“ da izda branitelje, a nitko nikada nije ponudio nikakva dokaza za to,

-Isto tako načitali su se kako Vlado Marušić svaki drugi dan ide na večere po restoranima gdje jede “teletinu“, pa se postavlja pitanje otkud mu pare za to, premda Vlado Marušić ne jede meso jer je u principu vegetarijanac, a vrlo rijetko izlazi na večere jer za to nema mogućnosti, a uostalom najljepše mu je kući sa suprugom i djetetom biti,

-Pročitali smo kako se Vlado Marušić 2/dva dana prije sjednice Zastupničkog doma Parlamenta u Sarajevu 21.05.2018 godine kada je mogao izgubiti život sastao s federalni ministrom Branitelja Salkom Bukvarevićem u jednom hotelu u Zenici gdje je „ondašnji portir“ zabilježio vrijeme „kad je Marušić ušao i izišao iz to hotela sa sastanka s Bukvarevićem“, što je više smiješno nego istinito, no ta ga je „istina“ mogla koštati glave u Sarajevu 21.05.2018.godine,

Puno su se toga načitali članovi URB HVO-a ŽZH pa čak i sam Marušić na pojedinim portalima, dok su mu komentare objavljene na facebook stranicama čitali drugi jer Marušić nema facebook stranicu, niti će je ikada po vlastitoj izjavi imati jer facebook je u svom izvorištu zlo a zlo je iz razloga što on smatra kako čovjek treba biti slobodan uvijek i svugdje dok je svatko tko ima tu stranicu rob tuđe volje i nikada nije siguran kako netko neće ući u sadržaj njegove stranice premda svi govore kako njihove stanice mogu vidjeti samo njihovi “prijatelji“ kojih imaju po nekoliko “tisuća“ dok je svima drugima to onemogućeno što je čista glupost imajući u vidu blokiranje mnogih facebook stranica od strane vlasnika facbook stranice Marka Zurbergera kada su pisali hvalospjeve o pokojnom Generalu Praljku ili bilo koje druge sadržaje koje se vlasniku facebook stranice nisu svidjeli a na koje su mu ukazali domaći “dušobrižnici“ iz BiH koji dobiju osip pri samom spomenu HR H-B ili HVO-a, te bilo kojeg hrvatskog generala osuđenog u Haagu.

U svoji priopćenjima URB HVO-a ŽZH je uvijek napominjala kako su Udbaške metode neiscrpne jer njihovi sljedbenici kojih je ostalo mnogo djeluju i dalje, pa su svojim tipičnim udbaškim metodama činili sve kako bi zaustavili nastojanja URB HVO-a ŽZH i njenog Predsjednika Vladu Marušića u otkrivanju istine i pravde za istinske razvojačene Branitelje HVO-a bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH. Neke njihove metode su bile očekivane, no više puta čak i na iznenađenje samog Marušića neočekivane a jedna zavrjeđuje posebno mjesto u zadnje vrijeme a ona je slijedeća:

Nakon objavljenog priopćenja URB HVO-a ŽZH na portalu ŠirokiBrijeg info od 21.11.2019.godine pojavio se jedan komentar na facebook stranici Široki Brijeg info facebook čiji je autor stanoviti Dragan Bevanda koji piše slijedeći tekst: “Sve što si napiso, nije tačno ja sam bio na sastanku i ništa nije bilo kako pište“.

Na taj tekst su Marušiću ukazali neki članovi URB HVO-a ŽZH pa stoga ponukan ovim tekstom Marušić daje slijedeće priopćenje:

„Svašta sam se naslušao i načitao u ovih 6/šest godina borbe s bešćutnim vladajućim elitama u kojima sam sudjelovao direktno s mnogim našim članovima, znajući oduvijek kako su Udbaške metode neiscrpne, a glavna značajka im je nabacivanje blatom na nevina čovjeka pa neka se on sam od tog blata pere. Što je naša borbe za prava branitelja bliže cilju tako se te metode pojačavaju. Ali objaviti javno pod imenom i prezimenom na facebook stranici kako je taj stanoviti “Dragan Bevanda“ bio na sastanku i rekao: „sve što si napiso,nije tačno“ ja sam bio na sastanku i nište nije bilo kako pišete“ je vrhunac Udbaške metodologije.

Odavna je poznata ona Orwelovska inverzija: “laž je istina, istina je laž“, a laž izrečena 11 puta automatizmom po inerciji postaje istina.

Ukoliko taj Dragan Bevanda odista postoji ili je to nečiji pseudonim onda se odista postavlja pitanje s kojim ciljem ili namjerom je on ili taj netko napisao onu gore rečenicu.

Nikakav drugačiji suvisao odgovor u ovom trenutku mi se ne nameće nego tek još jača spoznaja kako Udba koristi sve jače metode kako bi ocrnila i nabacala blatom URB HVO-a ŽZH i njenog predsjednika Vladu Marušića jer se primiču svome cilju.

Ukoliko taj stanoviti Dragan Bevanda na ovakav način traži i želi javni publicitet mogu ga samo žaliti i moliti za njega. No poradi istine ovdje ću navesti sve predstavnike udruga s prostora ŽZH na sastanku u Grudama od 21.studenog.2019.godine a na kojem nije ni u snu bilo nikakvog stanovitog “Dragana Bevande“.

U sali za sastanke su bili ovi predstavnici gledano s moje desne strane:

1.Moja malenkost Vlado Marušić, predsjednik URB HVO-a ŽZH,
2.Jure Kosir, Predsjednik udruge logoraša HVO-a ŽZH,
3.Drago Grbavac, Predsjednik UZB/Borci BiH,
4.Boto, predstavnik ministarstva hrvatskih Branitelja ŽZH,
5.Tanja, pravnica ministarstva branitelja ŽZH,
6.Dražen Čolak, predsjednik Udruge specijalne policije ŽZH,
7.Mladen Begić, ministar hrvatskih Branitelja ŽZH,
8.Predstavnik Udruge Bušića iz Posušja, kojemu ne znam ime,a ime mu zacijelo nije Dragan Bevanda,
9.Siniša Vranješ, predstavnik UZB/Borci BiH, Podružnica Grude,
10.Ivica Nosić, Predsjednik HVIDRE ŽZH
11.Miličević, predsjednik Udruge odlikovanih pripadnika HVO-a ŽZH,
12.Stanko Škrobo, Predsjednik Udruge oboljelih pripadnika HVO-a od PTSP-a u ŽZH,
13.Gđa. Ivanka Ljubić, predsjednik Udruge obitelji poginulih i nestalih Branitelja HVO-a ŽZH,
14.Zovko, Predsjednik udruge maloljetnih Branitelja ŽZH,
15.Vinko Banožić, predsjednik URB HVO-a Grada Širokog Brijega,
16.Franjo Vranjković, predstavnik udruge Bušići iz Posušja .

Imajući u vidu kako predstavnici URB HVO-a ŽZH i URB HVO-a Grada Širokog Brijega pomno prate svaki detalj sa svakog sastanka kako bi javnosti i svojim članovima ponudili objektivne izvještaje sa tih sastanaka tako sada objektivno izvještavaju javnost kako nikakvog „Dragana Bevande“ nije bilo na sastanku u ministarstvu Hrvatskih Branitelja ŽZH u Grudama od 21.studenog.2019.godine.

Stoga od danas pa u buduće ja dolje potpisani Vlado Marušić, predsjednik URB HVO-a ŽZH pozivam tog „Dragana Bevandu“ ukoliko je to on a ne netko drugi, te sve duge komentatore koji se potpisuju pod šiframa ili pseudonimima, ili čak objavljuju svoja puna imena i prezimena na facebook stranicama da prije nego li objave određene komentare o radu URB HVO-a ŽZH ili u svezi priopćenja Vlade Marušića Predsjednika URB HVO-a ŽZH provjere u svojoj nutrini zašto čine zlo. Da se prije nego li puste u javnost takve komentare upitaju u dnu srca svoga zašto to čine. Jer zlo je kada na nekoga iznosiš laži kako bi tom načinio zlo i štetu bilo koje vrste umjesto da ste kontaktirali Vladu Marušića i s njim nasamo u četiri oka razjasnili sve nejasnoće u svezi bilo kakvih pitanja koja vas muče. A Vlado Marušić je svima i zauvijek dostupan pa i sada. Na sva pitanja možete dobiti odgovor ukoliko mu se javite na broj mobitela: 063-423-295. i on će doći istog trena gdje god vi predložite.

I na kraju da ne zaboravim:“Sve što je napisano sa sastanka u Grudama od 21.studenog. 2019.godine je živa istina. Tako mi Bog pomogao“.

Živi i zdravi bili, i Bog vam bio na pomoći!

Vlado Marušić, Predsjednik URB HVO-a ŽZH