Home Vijesti Politika Priopćenje UZB/ŽZH na II-stupanjsku presudu našim Haškim uznicima

Priopćenje UZB/ŽZH na II-stupanjsku presudu našim Haškim uznicima

0
Priopćenje UZB/ŽZH na II-stupanjsku presudu našim Haškim uznicima

UZB ŽZH u koordinaciji sa svojim podružnicama u ŽZH povodom izricanja II-stupanjske presude našim Haškim uznicima u Haagu daje slijedeće priopćenje:

1.S prijezirom odbacujemo kvalifikacije Žalbenog vijeća Haškog tribunala o UZP(udruženom zločinačkom pothvata)u kojem su učestvovali predstavnici aktualne političke i vojne vlasti Hrvata iz bivših zajednica hrvatskog naroda u BiH( HZ H-B i HR H-B) kao i dio vodstva RH na čelu s prvim hrvatskim Predsjednikom dr.Franjom Tuđmanom,Ministrom obrane Gojkom Šuškom i Nečelnikom Glavnog zbora HV-a Jankom Bobetkom kao neutemeljene, povijesno i prema uvaženim standardima međunarodnog kaznenog prava.

2.Odbacujemo sve kvalifikacije II-stupanjske presude o kolektivnoj kaznenoj odgovornosti za ratne zločine učinjene na području BiH od strane hrvatskog naroda u BiH i RH.

3.Odbacujemo sve kvalifikacije o kaznenoj odgovornosti naših Haških uznika za zločine počinjene u ime legitimnih i legalnih zajednica hrvatskog naroda u BiH (HZ H B i HR H-B )jer su iste izraz volje hrvatskog naroda u BiH prije, za vrijeme i poslije Domovinskog rata u BiH kako bi se hrvatski narod kao najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH zaštitio od pretenzija druga dva naroda na njihova vjekovna ognjišta, što su potvrdili Washingtonski i Daytonski mirovni sporazumi.

4.UZB/ŽZH osuđuje sve pojedinačne zločine učinjene u BiH za vrijeme Domovinskog rata od strane bilo koga jer je zločin zločin ma tko ga učinio i za koje zločine su mnogi sudovi s prostora bivše SFRJ i Haški tribunal dali svoje pravorijeke (osuđujuće ili oslobađajuće).

5.UZB/ŽZH izražava svoju duboku sućut obitelji prerano umrlog hrvatskog Generala Slobodana Praljka,koji je svojim činom pokazao i dokazao svoju veličinu, veličinu jednog od najvećih hrvatskih sinova, a ujedno izražavajući nadu kako će njegova smrt konačno ujediniti hrvatski narod ka potpunom ostvarenje vjekovnog sna Hrvata u BiH i RH o potpunoj slobodi i konstitutivnosti koju do sada nije dobio.

6.UZB/ŽZH oštro osuđuje i odbacuje sve politikantske i zlonamjerne napade od strane bilo koga na predstavnike osuđenih Haških uznika i na legitimne i legalne zajednica Hrvata u BiH (HZ H B i HR H B) kojima se želi jeftino političko profiterstvo koje u konačnici može dovesti do još većih međunacionalnih podjela ili sukoba između dva konstitutivna naroda u FBiH pa i u BiH.

7.UZB/ŽZH ovim putem traži i zahtjeva od svih aktualnih političkih hrvatskih vlasti u RH i BiH da upotrijebe sva dozvoljena zakonska sredstva u osporavanju osuđujućih presuda našim Haškim uznicima jer su iste presude plod neutemeljenih navoda jednog ispolitiziranog suda koji nije radio u interesu pravde već nepravde od svog osnutka s čime se slažu sve vladajuće stranke hrvatskog naroda u BiH i RH.

8.UZB/ŽZH očekuje kako izricanje II-stupanjskih osuđujućih presuda našim Haškim uznicima neće dovesti do destabilizacije ukupnih političkih i svih drugih odnosa u FBiH, BiH kao i odnosa RH sa BiH i stoga poziva sve relevantne čimbenike u obje države da rade na smirivanju strasti i stabilizaciji ukupnih odnosa.

9.Konačno na kraju kao potporu našim Haškim uznicima i hrvatskom narodu u BiH i RH u njihovoj i našoj borbi za pravdu citiraćemo dio Evanđelja po Mateju 5,9:

-Blago siromasima duhom,jer je njihovo kraljevstvo nebesko,

-Blago onima koji plaču jer će se utješiti,

-Blago krotkima jer će baštiniti zemlju,

-Blago gladnima i žednima pravednosti jer će se nasititi,

-Blago milostivima jer će biti pomilovani,

-Blago onima koji su čistog srca, jer će ih Bog vidjeti,

-Blago mirotvorcima,jer će se sinovima Božjim zvati,

-Blago progonjenima poradi pravde, jer jer je njihovo kraljevstvo nebesko,

-Blago vama ako vas osramote i progone, i reknu na vas svakakve rđave riječi, lažući poradi mene,

-Radujte se i veselite se jer je velika plaća vaša na nebesima, jer su tako progonili proroke prije vas.

UZB/ŽZH