Home Vijesti Politika Priopćenje Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja ZHŽ

Priopćenje Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja ZHŽ

0
Priopćenje Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja ZHŽ

Sa dubokim bolom u srcu suosjećamo sa obitelji generala Praljka koji je svojim hrabrim činom, iskazao svoje neslaganje sa presudom u ovom montiranom sudskom postupku.

Pokazalo se kako je sud u Hagu čisto politički sud , a ova presuda čelnicima Herceg-Bosne nema veze s pravdom, jer je konstrukcija i presedan međunarodnog prava koji nikako ne doprinosi pomirenju i utvrđivanju povijesne istine.

Mi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja najbolje znamo što se i kako događalo na ovim prostorima i tko je bio stvarni agresor na ove prostore a to znaju i svi drugi, domaći i međunarodni sudionici i svjedoci ratnih događanja, samo što istina boli i istinu skrivaju.

Dali je namjera ovakvih sudova, revizija povijesti, promjena karaktera rata na ovim prostorima i osuda hrvatskog naroda u cjelini.

Pitamo se koja je poruka našim obiteljima i hrvatskom narodu kroz ovakvu montiranu presudu.

Postavljamo pitanje sebi našoj i svjetskoj javnosti tko će snositi odgovornost za zločin nad pokojnim generalom Praljkom.

Posebno smo zgroženi i osuđujemo neosnovane i skandalozne izjave u reakcijama na ovu presudu od strane političara, posebice bivše hrvatske ministrice i današnje saborske zastupnice Vesne Pusić, saborskog zastupnika Gorana Beusa Richembergha, kao i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji nastavljaju sa blaćenjem hrvata i svega što je hrvatsko.

Naša je zadaća temeljem ciljeva statuta udruga i članova koje predstavljamo, zaštita prava obitelji hrvatskih branitelja i istine o Domovinskom ratu, te tražimo od naših političkih predstavnika da se nastave boriti svim dozvoljenim pravnim i političkim sredstvima da se dokaže istina o domovinskom ratu, jer to dugujemo našoj djeci, našim poginulim braniteljima i njihovim obiteljima, kao i budućnosti suživota na ovim prostorima kojega ne može biti bez pravde i istine o Domovinskom ratu u BiH.

Predsjednik Udruge
Ivanka Ljubić