Ovim putem se obraćamo javnošću kao organizator Lige mjesnih zajednica općine Grude za 2019. godinu u kojoj je sinoć odigrana prva polufinalna utakmica između ekipa Grude Centar i Sovića Donji, dok druga polufinalna utakmica između Ružića i Gorice nije odigrana po planu.

Kao što je poznato prva polufinalna utakmica je završila prekidom iza kojeg su uslijedila događanja koja ne služe na čast akterima istih.

HNK Grude ovim putem ističe da osuđuje svaki oblik nasilničkog ponašanja na terenu i izvan njega, kao da istom nema mjesta na sportskim terenima. Kroz organizaciju cijelog ovogodišnjeg turnira HNK Grude je se trudio da u pravi plan stavlja korektnu i fer sportsku borbu na terenu i izvan njega.

Za potrebe navedenog smo osigurali sve uvjete za odigravanje turnira, što uključuje i angažiranje unutarnjeg osiguranja na završnici kao i prijavu javnog okupljanja policiji sukladno zakonu, koja je pokrivala cijelo natjecanje kao i sinoćnju utakmicu s većim brojem svojih službenika.

Organizator nakon razmatranja sinoćnjih događanja i saslušanja svih aktera donio je sljedeće disciplinske mjere:

Utakmica Grude Centar-Sovići Donji je registrirana u korist Sovića Donjih rezultatom 5:0. Ekipa Grude Centar se diskvalificira s ovogodišnjeg turnira.

Nadalje dva igrača ekipe Grude Centar su kažnjena sa zabranom nastupanja na Ligi mjesnih zajednica u trajanju od dvije godine, dok je jedan igrač kažnjen sa zabranom nastupa na Ligi mjesnih zajednica od četiri utakmice.

Jedan igrač ekipe Sovići Donji kažnjen je sa zabranom nastupa na Ligi mjesnih zajednica u trajanju od jedne godine.

Nadamo se da će navedene disciplinske mjere biti opomena svim sudionicima, te da će fokus vratiti na sportsku igru i korektno ponašanje.

S Poštovanjem,
U Grudama 02.08.2019. godine
HNK GRUDE