Jučer u 18,40 sati, na magistralnoj cesti M6.1 u mjestu Podvranić, dogodila je se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je zadobila tjelesne ozljede a na dvama motornim vozilima je nastala velika materijalna šteta.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Široki Brijeg.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da su u nesreći sudjelovali motorno vozilo marke Renault Laguna, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin E. Z. (48) a koje se kretalo u smjeru Posušja, i motorno marke VW Passat, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji BH državljanin a koje se kretalo u smjeru Širokog Brijega.

Nadalje, očevidom je utvrđeno da je vozač Renaulta u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom koje je potom prešlo u lijevi kolnički trak, gdje je ostvarilo kontakt s motornim vozilom marke Passat koje se kretalo iz suprotnog smjera.

U prometnoj nesreći vozač Passata je zadobio po život opasne ozljede od kojih je na licu mjesta podlegao dok je vozač Renaulta zadobio ozljede koje su medicinski zbrinute u CUM Mostar, gdje je prevezen vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg.

Sinoć u 20,40 sati, po naredbi županijskog tužitelja, policijski službenici PU Široki Brijeg lišili su slobode vozača Renaulta, crnogorskog državljanina E. Z. (48), i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, priopćeno je iz MUP-a, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info