Priopćenje HPK “Široki” oko bojkotiranja proglašenje pobjednika i napuštanja prvenstva

ŠIROKI BRIJEG – Kao što smo danas tijekom dana objavili kako je Održano 6. Cheerleading i Cheerdance prvenstvo BiH u Grudama i gdje je došlo do bojkotiranja preuzimanja medalja od HPK “Široki” iz Širokog Brijega. Uskoro je stiglo i službeno priopćenje radi čega su se odlučili na taj potez.

Priopćenje HPK “Široki” prenosimo u cijelosti:

Hrvatski plesni klub Široki u sred Cheerleading prvenstva Bosne i Hercegovine napustio dvoranu u Grudama zbog sudačkih odluka.

Aktualni peterostruki prvak Bosne i Hercegovine te začetnik cheerleading sporta u Bosni i Hercegovini oštećen je u čak 6 disciplina koje se direktno boduju za All Star titulu. Vjerujemo kako smo oštećeni ponajviše po nacionalnom ključu jer da Hrvatski sportaši toliko godina vladaju u Bosni i Hercegovini i to u sportu koji ulazi na Olimpijske igre očito nekome smeta.

Prošle godine smo oštećeni u nekoliko disciplina i ostali smo šuteći, ali ove godine smo vidno oštećeni što je i sama publika primijetila. Najveća šteta nanešena je u seniori individual gdje je ispred Širokog Brijega nastupila Nikolina Čolak. Unatoč ozlijeđenoj kralježnici i prometnoj nezgodi koju je imala 5 dana prije prvenstva i u kojoj je ozlijedila dodatno nogu, smogla je snage pod lijekovima nastupila i podigla publiku na noge. Odradila je nastup sa samo jednom greškom i šepajući izašla sa terena gdje su joj čestitali sportaši iz skoro svih klubova. Da bi kasnije dobila sudačke liste na kojima skoro pa nikako bodova nema. Na upit gdje je pogreška pa su bodovi 1 suci su odmahnuli rukom i rekli konačno je, nitko od sudaca nije htio uopće stati iza svojih bodova i objasniti zašto je to tako.

Da se radi o osobi koja nastupa prvi put prešli bi preko toga, ali radi o curi koja je peterostruka prvakinja te discipline i unatoč ozljedama koje ima izvela je sve što se boduje. Oštećen je i group stunt juniora Širokog Brijega.

Prvi puta u povijesti cheerleadinga Bosne i Hercegovine da netko izvodi dio akrobacija koje je izveo Široki, čak je i publika ostala u šoku od dijela akrobacija. Kasnije se ponavlja ista priča. Oštećena je i Lanna Rocha Lago u kadeti individual, te Antonija Kožul u juniori individual. Oštećeni su i kadeti u timskoj disciplini, te Nikola Čolak u individual juniori dečki. Nikola je na kraju bio zlatni sa nelogičnim odnosom bodova.

Hrvatski plesni klub Široki žalit će se Svjetskom Cheerleading savezu te video materijale što ima poslati istome na uvid. U slučaju da ICU potvrdi oštećenost Širokog Brijega rezultati državnog prvenstva se moraju poništiti. Naravno CUBAH u ovom slučaju je dužan dostaviti ICU video materijale i pitanje je dali će ih htjeti dostaviti. Moramo napomenuti da nije oštećen samo Široki Brijeg već i susjedne Grude, te Posušje, što je bilo na očigled svih prisutnih.

Hrvatski plesni klub Široki se zahvaljuje domaćinima HPK Grude na odličnoj organizaciji prvenstva i na srdačnom dočeku u Grudama, te se zahvaljuje svima na podršci u cijelom slučaju.

O čemu govorimo pogledajte u videima koje posjedujemo, nažalost za sada ne posjedujemo video snimke protivnika.

O daljnjim radnjama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost.

Hrvatski plesni klub Široki