Priopćenje HKK Širokog svezi “huliganskog” ponašanja trenera Čapljine i razbijanja inventara po dvorani

HKK Široki nije imao namjeru izlaziti u javnost dodatnim priopćenjem poslije utakmice polufinala Play – offa između naše druge momčadi i Čapljine odigrane jučer u našoj dvorani na Pecari.

Čim je utakmica završila naši treneri i igrači čestitali su Čapljini na pobjedi i prolasku u finale. To je za nas gotova priča. Bavili smo se poslije svega zbrinjavanjem našeg ozlijeđenog košarkaša Josipa Batinida koji je kolima Hitne pomodi prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar nakon teškog pada na leđa i stravičnog sudara s košarkašem Čapljine, koji je došao u žaru borbe i za koji, svjesni smo nije postojala nikakva namjera.

No, priopćenje koje je stiglo iz Čapljine i objavljeno u medijima duboko nas je razočaralo, te se istine radi, moramo obratiti javnosti. U priopćenju su iz HKK “Čapljine” očito zamijenili uzroke i posljedice, pobrkali lončide i pokušavaju na naš klub svaliti neprimjereno, primitivno i krajnje divljačko ponašanje svog trenera.

Nitko trenera gostiju nije provocirao niti vrijeđao za vrijeme vođenja svoje momčadi s parketa. To što je ulazio u verbalne rasprave sa sucima i što je kažnjen prvo tehničkom pogreškom, a onda isključenjem nema veze s nama. No, kad je isključen i krenuo da napusti dvoranu iskalio je bijes na vatrogasnim aparatima i izlaznim vratima koja je lupao nogama i šakama. Nikako to ne može biti nenamjerno. Kad je razbio stakla vratio se u dvoranu, nastavio prijetiti sucima i izašao kroz druga vrata.

Ako su ga domari upozorili da se ne može tako ponašati i neka razbija stvari kudi, a ne ovdje, zar je to gospodo provokacija i izazivanje. Nikakva fizičkog napada nije bilo. Pogotovo nije bila ugrožena sigurnost igrača Čapljine, niti su oni napuštali teren. Gledatelji su u teren ušli kad je utakmica bila prekinuta zbog ozljede igrača Batinida, kako bi se našli pri ruci da pomognu.

Uostalom tu su bili i igrači Čapljine svi pod jednom dozom straha što de biti s onesviješdenim igračem. Policija je obavila svoj posao, klub de tražiti naknadu štete, a sve ostalo prepuštamo mjerodavnim tijelima Košarkaškog saveza Herceg – Bosne.

Ponavljamo, još jednom, nemamo primjedbi na igrače Čapljine koji su se borili za svoj klub kako su znali i pobijedili, čestitamo im na tome, a ponašanje njihova trenera ne mogu opravdati nikakva izmišljanja u priopdenjima.

Uprava HKK Široki!