Pretvorite smartfon u daljinski upravljač – Unified Remote

Praktično rješenje koje će u tren oka pretvoriti pametne telefone u daljinski upravljač za stolna računala s Windowsima, MacOS-om ili GNU/Linuxom nudeći pri tome podršku za čitav niz aplikacija kojima je moguće udaljeno upravljati, ali i neke zgodne dodatne mogućnosti…

Unified Remote zgodno je osmišljen dvokomponentni sustav koji može u tren oka transformirati smartfone u daljinski upravljač za stolna računala s Windowsima, MacOS-om ili GNU/Linuxom. Sastoji se od dvije komponente od kojih je jednu potrebno instalirati na računalo, a druga je sama aplikacija za pametne telefone pogonjene Androidom ili za iPhone.

Komunikacija te dvije komponente može se odvijati putem lokalne mreže ili putem Bluetootha, a jednom kada je onda ostvarena, na raspolaganje će se dobiti više od 90 različitih daljinskih upravljača. Ne samo da je moguće upravljati strelicom miša i tipkovnicom, nego je na pametne uređaje moguće prenositi sliku s računala, upravljati uključivanjem ili isključivanjem računala, a tu je i podrška za Wake On LAN.

Osnovna inačica je besplatna, dok se s punim izdanjem dobiva oko 90 različitih daljinski upravljača. No ključna mu je prednost to što se ne ograničava samo na Windows nego podržava i MacOS i GNU/Linux

Unified Remote odlično radi s multimedijalnim aplikacijama kao što su VLC ili Kodi, a nije mu strano ni upravljanje Netflixom i Youtubeom. Besplatno izdanje ove aplikacije je ograničeno, a ako se želi uživati u svim mogućnostima i svim dostupnim daljinskim upravljačima, morat će se platiti jednokratno oko 35 kuna što i nije tako puno kada se pogleda što se s ovim rješenjem dobiva. Ukratko, svi oni koji žele s računalom upravljati sa svojeg pametnog telefona i to bez puno petljanja, ovo je rješenje koje će upravo to omogućiti.

Bug.hr