Presuda za teška kaznena djela Miroslavu Galiću načelniku Krim policije MUP-a ZHŽ i ostalima 2.dio

POSUŠJE – Postavljanjem Miroslava Galića i ostalih osoba osuđenih za teška kaznena djela, učinjena u PU Posušje, MUP-u ZHŽ je učinjena nesaglediva šteta. Pojedinci su, počinivši nova kaznena djela, od MUP-a napravili instituciju bezakonja, dopustivši Miroslavu Galiću i ostalima nezakonit povratak na posao u svojstvu namještenika, a potom i policijsku službu, izradom niza nezakonitih rješenja. A, ti pojedinci, su uvijek jedni te isti.

Galić, politika i mentori su se zadnjih dana upustili u informativnu kampanju, objašnjavajući da je oko njegovog povratka u MUP, a kasnije u policiju, učinjeno sve sukladno bivšim i postojećim zakonima. Istina je posve drugačija. Sve je učinjeno od strane pravnih genijalaca u MUP-u, izvan propisa i zakona, s pokušajem kompliciranja pravnog slijeda izrade rješenja o postavljanju na radna mjesta, a sve s ciljem opravdanja učinjenog pri mogućim inspekcijama.

Čudno je da Galić, nakon objave informacije o kazni zatvora od 15 mjeseci, uz uvjet da se kazna neće izvršiti, ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, još uvijek sjedi na mjestu načelnika Krim policije MUP-a ZHŽ.

Promjene u MUP-u su već počele odlaskom Milenka Madunovića. Nastavak će morati napraviti novi ravnatelj policije i politička vlast, a i najavljene su dubinske istrage nezakonitog rada u policiji i MUP-u od strane istražnih tijela. Istraga će se, prema informacijama, provesti protiv bivših ravnatelja policije, ali i ministara MUP-a.

Uz Miroslava Galića osuđeni su i njegovi podčinjeni: Vlado Dragoja, Ljubica Hrkać, Kata Šušnjar i Ljubo Penava.

Klikom na ponuđeni dokument možete pogledati cjelokupnu dokumentaciju:

dokument miroslav galić 22012016

Ljubuski.info