Predstavnici udruge Impuls donirali sportske rekvizite školama u Širokom Brijegu

U četvrtak 21. prosinca predstavnici udruge Impuls za sportsku rekreaciju iz Širokog Brijega posjetili su Prvu osnovnu školu i mjesnu školu u Buhovu, čije su učenike iznenadili doniranjem malonogometnih lopti, koje su nabavili provodeći projekt „Ostavi svoj pečat“ kojeg podržava Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Doniranim rekvizitima ove dvije škole će unaprijediti provođenje nastave tjelesnog odgoja a širokobriješki mališani neće morati voditi brigu trebaju li na nastavu nositi vlastitu lope kako bi igrali nogomet.

Naime, kako su mladi često onemogućeni zbog nepostojanja osnovnih uvjeta za bavljenje sportom, često pribjegavaju raznim porocima kao što su alkohol, cigarete, droga i slično.

Udruga Impuls koja uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta provodi projektom „Ostavi svoj pečat“, a iz razloga kako bi mlade potaknuli da se uključe u sportske aktivnosti i sklone s ulice, spomenutim školama donirati sportsku opremu u vidu malonogometnih lopti, kazao je Dalibor Ravić, predsjednik udruge Impuls za sportsku rekreaciju.

Udruga svoje djelovanje ne ograničava samo na sportske aktivnosti već djecu u najranijoj fazi života uči disciplini, fair playu i socijalnoj osjetljivošću.

U ime Prve osnovne škole na sportskim rekvizitima zahvalio se Miroslav Hrkać, ravnatelj a donaciju je zajedno s mališanima primio Filip Lovrić, nastavnik Tjelesne kulture.

Riječi hvale imao je i Drago Zovko, mjesni učitelj u školi Buhovo gdje su sportski rekviziti sretno stigli u ruke mališana.

SirokiBrijeg.info