Predstavljanjem knjiga pjesama fra Miljenka Stojića započela Kulturna jesen i Dani MH u Grudama

Predstavljanjem knjiga pjesama fra Miljenka Miće Stojića u Hrvatskom kulturnom domu “Antun Branko Šimić” , u Gradskoj knjižnici Grude započela su tradicionalna jesenjska kulturna zbivanja u općini Grude koje organizira Matica Hrvatska u Grudama.

U ugodnom ambijentu Gradske knjižnice o poeziji fra Miljenka Stojića govorili su književnica Anita Martinac i profesor Antun Lučic.

Predstavljene su dvije knjige poezije i to knjiga za djecu Cvrk-cvrk o kojoj je govorila Anita Martinac i knjiga poezije Stopu po stopu koju je predstavio Antun Lučić. Zorana Grizelj vodila je program.

Na koncu ovog kulturnog događaja nazočnima s nekoliko riječi zahvale obratio i sam autor fra Miljenko Stojić. Više bi se čitalo kada bi bilo kvalitetnih knjiga, jedan je od zaključaka fra Miljenka Stojića.

Kulturna jesen nastavlja program 19. listopada kada će u Hrvatskom kulturnom domu, u Gradskoj knjižnici u Grudama u 19 sati biti Predstavljanje knjige Put srca (Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju), autorice Paule Tomić (Knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske-Ogranak Grude).

U ovogodišnjim Danima Matice hrvatske u Grudama bit će mnogo zanimljivih kulturnih sadržaja (predstavljanja knjiga, izložbi slika, koncerata, predavanja). Sve će završiti 17. prosinca tradicionalnim Božićnim koncertom župnih zborova i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude koji je ove godine predviđen u župnoj crkvi na Ledincu.

U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude SUSRETI 11 koji će svjetlo dana ugledati koncem mjeseca studenoga 2017. te će biti predstavljen u mjesecu prosincu.

Grude-online.info